În anul școlar 2012-2013, elevii din Alba au contabilizat 1,6 milioane de absenţe
”Fuga de la ore” pare să fi fost sportul preferat de elevii din județul Alba în anul școlar 2012-2013. Potrivit datelor comunicate de IȘJ Alba aceștia au acumulat în total 1.582.815 de absențe dintre care doar puțin peste jumătate au fost motivate.
Campioni la acest capitol au fost elevii de liceu care au adunat nu mai puțin de 899.910 absențe dintre care 574.851 motivate, lunile ”preferate” fiind octombrie (133.971 de absențe), februarie (132.133 de absențe) și martie (126.964 de absențe).
Nici cei mai mici nu s-au lăsat mai prejos, elevii de la clasele gimnaziale au ”pus umărul” și au acumulat în cele două semestre 415.532 absențe dintre care jumătate au fost motivate de profesori, lunile cu ”vârf” de absenteism fiind februarie (67.869 de absențe), martie (67.315 absențe) și octombrie (57.767 absențe).
De asemenea, statistica arată că pentru cei de la ”seral” frecvența la ore nu a fost o prioritate. Din cei 405 elevi înscriși la această formă de învățământ fiecare a acumulat, în medie, câte 250 de absențe, din care mai puțin de jumătate au fost motivate.
Alte 159.544 de absențe au totalizat elevii claselor I-IV, însă pentru aceștia numărul de ore motivate a fost mai mare, aproximativ 75% din total.
Din centralizarea efectuată de IȘJ Alba se poate trage totuși concluzia că o parte dintre elevi au rămas acasă din motive de sănătate, numărul de absenţe fiind mai mare în lunile propice virozelor sau răcelilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci