În ALBA. Elevii cu medii de admitere sub 5.00, admiși la liceele cu rezultate dezastruoase la BACALAUREAT 2014
Rezultatele repartizării computerizate din Alba, dar probabil și de la nivel național confirmă și anul acesta că sunt licee ”sortite eșecului”, la care sunt admiși elevi cu note și medii de admitere sub 5.00.
În județul Alba, un număr de 745 de elevi au obținut media sub 5.00 la examenul de Evaluare Națională 2014, adică 74,4% dintre cei care au susținut examenul, iar un număr de 193 de elevi, adică 9,11% au fost repartizați cu media de admitere sub 5.00.
Începând din 2014, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională va reprezenta 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.
Potrivit legislaţiei în vigoare, în învăţământul liceal se pot înscrie şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională. Măsurile luate au avut, potrivit iniţiatorilor, un rol social: niciun copil să nu rămână pe stradă şi, chiar cu note de 2, 3 sau 4, să fie admişi în liceu, învățământul obligatoriu fiind de 10 clase și nu 8, cum era acum câțiva ani.
Rezultatele publicate de Ministerul Educației Naționale, pe EDU.RO arată că au fost elevi admiși cu medii sub 3.00 la licee care au înregistrat rezultate dezastruoase la Bacalaureat 2014. Liceele cu cele mai mici procente de promovabilitate la BAC-ul din acest an sunt: Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj – 6,9%, Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac – 10,53%, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – 21,77%, Liceul Tehnologic Jidvei – 23,73% și Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” Alba Iulia – 24,44%. În județul Alba au fost două licee cu promovabilitate de 100% – Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” Alba Iulia și Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.
După soluționarea contestațiilor, examenul de BACALAUREAT 2014 a fost promovat de 67,8% de absolvenți.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum o oră
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri