Rămâi conectat

Actualitate

În ALBA. Elevii cu medii de admitere sub 5.00, admiși la liceele cu rezultate dezastruoase la BACALAUREAT 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Rezultatele repartizării computerizate din Alba, dar probabil și de la nivel național confirmă și anul acesta că sunt licee ”sortite eșecului”, la care sunt admiși elevi cu note și medii de admitere sub 5.00.

evaluare nationalaÎn județul Alba, un număr de 745 de elevi au obținut media sub 5.00 la examenul de Evaluare Națională 2014, adică 74,4% dintre cei care au susținut examenul, iar un număr de 193 de elevi, adică 9,11% au fost repartizați cu media de admitere sub 5.00.

Începând din 2014, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională va reprezenta 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în învăţământul liceal se pot înscrie şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională. Măsurile luate au avut, potrivit iniţiatorilor, un rol social: niciun copil să nu rămână pe stradă şi, chiar cu note de 2, 3 sau 4, să fie admişi în liceu, învățământul obligatoriu fiind de 10 clase și nu 8, cum era acum câțiva ani.

Rezultatele publicate de Ministerul Educației Naționale, pe EDU.RO arată că au fost elevi admiși cu medii sub 3.00 la licee care au înregistrat rezultate dezastruoase la Bacalaureat 2014. Liceele cu cele mai mici procente de promovabilitate la BAC-ul din acest an sunt: Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj – 6,9%, Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac – 10,53%, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – 21,77%, Liceul Tehnologic Jidvei – 23,73% și Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” Alba Iulia – 24,44%. În județul Alba au fost două licee cu promovabilitate de 100% – Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” Alba Iulia și Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

După soluționarea contestațiilor, examenul de BACALAUREAT 2014 a fost promovat de 67,8% de absolvenți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea