Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba, 128 persoane în carantină și 241 în izolare. Amenzi de peste 190.000 lei pentru nerespectarea interdicțiile privind deplasarea, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 26.04.2020, în judeţul Alba se aflau 128 de persoane în carantină şi 265 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 667 persoane din carantină şi 4.385 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 215 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 157 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.268 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 80 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 86.000 lei.

Au fost organizate acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 171 de autovehicule și 338 de persoane.

De exemplu, între orele 20.00 – 24.00, la Cugir a fost organizata o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice și respectarea restricțiilor impuse de starea de urgență. Au fost controlate 109 persoane și 46 de autovehicule și au fost verificate 34 de persoane aflate în izolare.

În jurul orei 23.00, polițiștii au intervenit la locuința unei tinere de 29 de ani, unde avea loc o petrecere. Acolo au fost identificate 9 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, care fie nu a putut prezenta declarația pe propria răspundere, fie aceasta nu era completată corespunzător.

Polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 de lei, iar față de organizatoarea petrecerii a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

La acțiune, alături de polițiștii din Cugir, au participat jandarmi, polițiști locali si polițiștii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale.

Acțiuni punctuale au fost organizate în cursul zilei de ieri, 25 aprilie, și în municipiile Alba Iulia si Sebeș.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 121 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

În data de 25 aprilie, jandarmii au fost angrenați în 88 de misiuni desfășurate în contextul pandemiei.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii județului să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea bolii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire”

Bogdan Ilea

Publicat

în

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire” Concertul de pricesne intitulat „Credință și Unire” o să fie organizat în 28 martie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul o să aibă loc în Duminica Floriilor, fiind organizat de către Centrul de Cultură Augustin Bena Alba și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea