Rămâi conectat

Actualitate

În acest week-end, la Alba Iulia, Conferința Grupurilor de Acțiune locală din Regiunea Centru

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupurile de  Acţiune Locală (Gal) din Regiunea 7 Centru se vor întâlni la Albă Iulia, în perioada 28 februarie – 2 martie, pentru a dezbate şi analiza principalele probleme cu care se confruntă pe parcursul implementării planurilor de dezvoltare locală, AXA IV LEADER , din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (P.N.D.R ).

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferinţe regionale pe care Federația Națională a Grupurilor de Acţiune Locală din România (FNGAL ) le organizează împreună cu GAL-urile din Judeţul Alba (”Ţara Secașelor Alba – Sibiu”, ”Pe Mureş şi pe Târnave”  şi ”Valea Ampoiului – Valea Mureşului”).

La reuniune vor participa reprezentanți ai unui număr de 25 de GAL-uri din Regiunea Centru, precum şi din celelalte regiuni de dezvoltare, inclusiv preşedintele Federației Naționale a GAL-urilor din România, Alexandru Potor.

Evidenţierea principalelor probleme întâmpinate în funcționatea GAL- urilor şi în contractarea proiectelor vor fi discutate împreună cu reprezentații Directiilor şi Oficiilor Judeţene pentru Dezvoltare Rurală (DJPDR/ OJPDRP) din regiunea Centru, precum şi cu reprezentanţi ai Centrului de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Centru 7 Alba Iulia (CRPDRP).

Propunerile pentru îmbunătăţirea ghidurilor, manualelor de procedură aferente AXEI IV LEADER, vor fi dezbătute împreună cu reprezentanții Autorității de Management din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (AM – MADR). Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va fi reprezentată la cel mai înalt nivel, de directorul general adjunct, Nicolae Popa.

Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia de Dezvoltare Rurală precum şi Prefectura judeţului Alba şi-au desemnat de asemenea participanţii la Conferinţă, dat fiind interesul privind strategia de dezvoltare rurală a teritoriului din perspectiva oportunităţilor de atragerea de fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Datorită interesului crescut pentru măsurile din PNDR al autorităţilor publice locale, firmelor de consultanţă şi diferitelor categorii de beneficiari ai proiectelor, se estimează o participare de aproximativ 100 de persoane. Rezultatele întâlnirilor se vor concretiza într-o serie de propuneri ce vor fi adresate Ministerului Agriculturii şi Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, care vor contribui la unificarea viziunilor privind dezvoltarea rurală şi oportunităţile pe care le oferă implementarea AXEI IV LEADER în România.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea