Rămâi conectat

Curier Județean

În 9 mai, Crosul Europei la Alba Iulia – Vino și însuflețește Cetatea!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul Europe Direct Alba Iulia din cadrul Fundației PAEM Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia, organizează un eveniment în aer liber la care sunt invitați să participe toți cetățenii care vor să facă mișcare și să se relaxeze într-un mod european.

Evenimentul ”CROS de Ziua Europei” se va desfășura pe traseele de Vest și de Nord ale Cetăţii Alba Carolina, cu pornire din faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia. Crosul are ca temă istoria de până acum a construcției europene şi rolul activ pe care îl pot juca cetăţenii în construcţia europeană viitoare.

În fiecare an, la 9 mai, serbăm Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schumann, care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor dintre cele două state. Pentru a reaminti importanța acestei date, pe parcursul traseului, participanții vor avea șase puncte intermediare personalizate cu date importante din istoria Uniunii Europene. La fiecare punct de control se vor colecta piesele unui puzzle ce formează în final harta Uniunii Europene.

Ziua de 9 mai are în conștiința poporului român, o triplă semnificație: proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877, victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de – al doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei. În acest an, ADR Centru alături de partenerii săi, organizează o serie de evenimente prin care dorim să ilustrăm sprijinul acordat dezvoltării noastre de Uniunea Europeană, să implicăm și cooptăm cetățenii în activitățile pe care le desfășurăm. Cu alte cuvinte, în 9 mai vă așteptăm să veniți la linia de start, cel târziu până la 10:45, pentru a vă înregistra și participa la cros. Primul concurent care va trece linia de sosire va intra în posesia unui iPod, dar vom oferi și alte premii, precum și obiecte care să le reamintească de eveniment tuturor participanților”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Înscrierile la cros se pot face on-line, prin completarea formularului disponibil la adresa de internet http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/cros-ziua-europei/formular-inscriere-crosul-europei, la sediile instituţiilor organizatoare sau în ziua cros-ului, la linia de start. Vârsta minimă de participare este de 12 ani. Înscrierea oficială a tuturor participaților va fi realizată în ziua Crosului, prin depunea declarația de responsabilitate, completată de fiecare participant, sau de unul dintre părinți dacă sunt minori, pentru a primi numărul, tricoul și șapca de concurs.

În cadrul festivității de premiere, toţi participanţii vor primi diplome de participare și obiecte promoționale, cum sunt: trolere, rucsaci, memorii USB, boxe telefon, umbrele, căni, frisbee, brelocuri. La buna organizare a evenimentului mai contribuie: Inspectoratul Școlar Județean împreună cu școlile și liceele din municipiu, Centrul Județean de Voluntariat Alba Iulia și partenerii media.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea