Rămâi conectat

Actualitate

În 8 și 9 august, patru puncte de prim ajutor pe vreme caniculară, în Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Urmare a atenţionărilor meteorologice cod galben de vreme caniculară, Crucea Roşie Română Filiala Alba în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia va organiza puncte de prim ajutor, prin amplasarea de corturi în zonele: Casa de Cultura a Studentilor, Casa Judeteană de Pensii Alba, Ampoi 3 langa alimentara Dacia şi în capătul Bulevardului Transilvaniei spre Cinematograful Dacia.

Acţiunea se desfăşoară în perioara 8 – 9 august 2013, în intervalul orar 10.00-18.00. Permanenţa la corturi va fi asigurată de către voluntarii Crucii Rosii Filiala Alba şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba, asigurându-se servicii de prim ajutor, de măsurare a tensiunii arteriale, glicemiei si colesterolului precum si distribuire de apă potabilă (asigurată de Primăria Municipiului Alba Iulia).

”Filiala noastră avertizează populaţia să evite expunerea prelungită la soare şi să ia măsurile necesare unui confort termic adecvat. De asemenea recomandăm populației ca în aceste zile caniculare:

– Să evite expunerea îndelungată la soare şi să folosească mijloace de protecţie (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale şi culori deschise)
– Să crească consumul de lichide la 2 – 4 l/zi şi să urmeze o alimentaţie săracă în grăsimi;
– Să evite excesul de cafea şi băuturi alcoolice;
– Să evite eforturile fizice susţinute în perioada zilei în care temperaturile ating valorile maxime;

Persoanele vârstnice cu afecţiuni cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.

Precizăm că voluntarii Crucii Roşii Filiala Alba măsoară tensiunea arterială, glicemia si colesterolul şi acordă servicii de prim ajutor în fiecare zi de marţi, miercuri, joi, vineri si duminica în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, Teiuș, Sebeș, Aiud, Ighiu, Blaj si Cugir pe tot parcursul verii”, spune Adrian Ionel Dușa, director Crucea Roșie – Filiala Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea