Rămâi conectat

Curier Județean

În 4 – 5 august, la Alba Iulia: Spectacole de magie, jonglerii, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă, la Festivalul “Zilele Medievale ale Bălgradului”. PROGRAMUL evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Timp de două zile, în faţa Catedralei Catolice, truveri, actori, artişti, cavaleri şi tinere domniţe vor readuce la viaţă prin artă trecutul medieval al Cetăţii prin ateliere deschise publicului, spectacole de magie, jonglerii, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă. În cele două zile se vor desfăşura activităţi artistice tematice pentru cei mici şi pentru cei mari, pentru toţi cei care vor să cunoască sau să recunoască parfumul şi culoarea carnavalului de stradă medieval.

Sâmbătă, 4 august 2018, în cursul dimineţii se vor monta pavilioanele tematice şi vor începe atelierele deschise pentru cei mici. Ziua va continua cu un program oferit de Curtea Comedianţilor care propune spectacolul Tristan şi Isolda – un spectacol original, creat de Mihai Serghei Todor. Inspirat de legenda medievală a lui Tristan şi Isolda, spectacolul evocă povestea celebrilor ei eroi prin scene de teatru, dans, poezie, muzică şi duel cu participarea tinerilor artişti din toate trupele invitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Curtea Comedianţilor este un atelier de artă medievală, renascentistă şi tradiţională care reuneşte tineri artişti într-un atelier de creaţie în care se caută revitalizarea rădăcinilor culturale europene. Curtea Comedianţilor aduce la Alba Iulia tineri actori membri a mai multor trupe şi companii tinere din ţară. Tinerii lucrează împreună pe parcursul acestei săptămâni în cadrul unor ateliere de formare şi creaţie de teatru, muzică, dansuri, jonglerii şi arta mânuirii armelor medievale.

Curtea Comedianţilor poposeşte din nou la Alba Iulia fiind organizată de Societatea Culturală Concret, cu susţinerea Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, a Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi a Grupului Skepsis.
Seara se va încheia cu un spectacol inedit de Commedia dell Arte al trupei Il Luogo in Buio (Napoli, IT) care-l aduce în prim plan pe Pulcinella, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale genului, într-un spectacol original, plin de fantezie, imaginaţie şi aspecte interactive, creat şi prezentat de Cristian Izzo.

Duminică, 6 august, va fi ziua dedicată trupelor şi companiilor invitate care vor susţine o serie de ateliere deschise, prezemtări de arme şi demonstraţii de luptă spectacole de magie, teatru de marionete, Commedia dell Arte, jonglerii cu foc şi muzică medievală.

Vă invităm alături de noi să vă prindeţi în paşi de dans alături de domni şi domniţe pe muzica truverilor, să vă înveseliţi la glumele personajelor din farse şi comedii, să vă bucuraţi de momente de magie, să vă minunaţi de jocul cu focul sau de armurile şi armele cavalerilor. Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de frumuseţea vremurilor de odinioară, care ca prin farmec va reînvia prin arta şi îndemânarea participanţilor: TRUVERII (C.C.S. Bucureşti), STUDIO 24 (C.C.S. Bucureşti), SIRIUS (Bistriţa), TERRA ULTRASILVANA (Braşov), SCUTIERII DE MÜHLBACH; PETER PANN (Câmpina), SKEPSIS (Alba Iulia), MAGITOT (Bucureşti), IL LUOGO IN BUIO (Napoli, IT)

Se vor prezenta gratuit publicului, concitadini şi turişti:
– concerte de muzică medievală şi renascentistă,
– spectacole de teatru medieval şi commedia dell’arte,
– spectacole de jonglerie cu poiuri si foc,
– spectacole de marionete pentru copii,
– spectacole-atelier de dansuri medievale şi renascentiste, prezentare arme medievale şi demonstraţii de luptă.

Program:

Sâmbătă, 4.08.2018

10.00 – Montarea pavilioanelor comedianţilor şi cavalerilor;
11:00 – Ateliere deschise (facepainting, handmade, jocuri, surprize);
17.30 – Teatru de Marionete – Compania Peter Pann (Câmpina)
18.00 – Curtea Comedianţilor – Tristan si Isolda – Spectacol tematic cu participarea trupelor: Truverii (C.C.S. Bucureşti), Studio 24 (C.C.S. Bucureşti), Sirius (Bistriţa), Terra Ultrasilvana (Braşov), Peter Pann (Câmpina), Skepsis (Alba Iulia)
20.00 – Farse medievale – Compania de Artă Studio 24 (Bucureşti)
20.30 – Commedia dell Arte – Popasul lui Pulcinella – Il Luogo in Buio (Italia)

Duminică, 5.08.2018

10.30 – Ateliere deschise – spectacole demonstrative pentru copii;
11.30 – Teatru de Marionete – Compania Peter Pann (Câmpina)
17:00 – Arta mânuirii armelor medievale – Terra Ultrasilvana (Braşov)
18.00 – Spectacol de magie – Magitot (Bucureşti)
18.40 – Demonstratii luptă – Scutierii de Mühlbach (Sebeş)
19.30 – Commedia dell Arte – Cine-i Stăpânul? – Skepsis (Alba Iulia)
20.30 – Concert muzică medievală – Truverii (Bucureşti)
21:30 – Spectacol de foc – Sirius (Bistriţa)

Festivalul ”Zilele Medievale ale Bălgradului” este un eveniment iniţiat de Grupul Skepsis cu susţinerea Societăţii Culturale Concret. Cea de-a treia ediţie conferă continuitate acestui demers cultural şi este organizată ca şi proiect propus de Grupul Skepsis, în parteneriat cu instituţii locale – Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia – şi susţinut de Societatea Culturală Concret; Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti; Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

28 martie| Extinderea canalizării pe strada Arțarului din localitatea Oarda, pe masa Consiliului Local, în ședință

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

28 martie| Extinderea canalizării pe strada Arțarului din localitatea Oarda, pe masa Consiliului Local, în ședință

Aleșii Consiliului Local vor avea de votat în ședința din data de 28 martie, printre altele, și extinderea rețelei de canalizare pe strada Arțarului din localitatea Oarda.

Valoarea estimată a proiectului este de 485.843,96 lei, bani veniți majoritar din bugetul local.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata de realizare a investiției este de 24 de luni.

Proiectul a fost demarat în vederea eliminării inconvenientelor pentru cetățenii municipiului, privind lipsa sistemului centralizat de apă și canalizare menajeră pe stradă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie

Mâine, 28 martie 2023, de la ora 17.00, psihoterapeutul Cosmin Bara și bibliotecara Luiza Pop vă dau din nou întâlnire la Biblioterapia, atelier de psihologie practică organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Dezbaterea pe tema „Despre dependența emoțională”, care va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a instituției.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Atunci când ne gândim la dependențe, prima dată ne ducem cu gândul la dependența de droguri, de tutun sau de alcool, și ne gândim mai puțin la dependențele emoționale. Deși acestea există, de cele mai multe ori nu sunt identificate și nici tratate.

Vom descoperi împreună care sunt modurile în care devenim dependenți de o emoție și vom învăța tehnici concrete prin care putem alege să schimbăm acele stări emoționale care ne pot afecta calitatea vieții”, transmit organizatorii.

Proiectul cultural 3.30 Biblioterapia face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, prin intermediul atelierelor de psihologie practică fiind promovate cărți tematice din colecțiile bibliotecii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba

După un start în forță la Oradea, în 22 februarie, evenimentul ”Secretele antreprenorului de succes” își continuă drumul prin țară și se oprește, de data aceasta, la Alba Iulia, în 5 aprilie, organizat de IMM Club în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Alba.

Primul eveniment din seria ”Secretele antreprenorului de succes”, desfășurat la Oradea, a beneficiat de prezența unui antreprenor emblematic pentru bihoreni, Dan Pavel. Este cel care a clădit unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din retail-ul românesc, BENVENUTI. Povestea lui fiind extrem de valoroasă pentru orice antreprenor aflat în căutarea succesului în afaceri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Având în vedere acest precedent, este firesc să vă întrebați deja cine este antreprenorul a cărui poveste o vom afla la Alba Iulia. Înainte de toate, însă, trebuie spus că județul Alba are un puternic spirit antreprenorial. Acest spirit este vizibil atât prin ponderea mare a afacerilor antreprenoriale de dimensiuni mari și mijlocii prin comparație cu orice alt județ “dezvoltat” din țară, cât și prin numărul mare de antreprenori care se lansează în diverse competiții – precum EY Entrepreneur Of The Year™ – și mai apoi obțin rezultate remarcabile.

Referitor la antreprenorul a cărui poveste o veți afla în evenimentul de la Alba Iulia, vă spunem acum doar atât despre el: este un om al locului, crede că ”educația, sub toate formele ei (teoretică și practică, formală și informală) este vitală pentru atingerea succesului unui antreprenor” și că ”rolul de model pentru ceilalți antreprenori este extrem de important pentru amplificarea curentului antreprenorial românesc și un număr cât mai mare de companii românești puternice contribuie la dezvoltarea generală a societății.”

Mereu și-a dorit să fie diferit față de competiție și să fie cel mai bun, să fie numărul 1 în industria în care activează. În calitate de lider, crede că reziliența în business înseamnă capacitatea de a privi schimbarea drept oportunitate, și nu ca pe un pericol. Nu în ultimul rând, este unul dintre liderii de business din județul Alba și se implică activ și constant în proiecte de educație și antreprenoriat. Pe 5 Aprilie, la Alba Iulia, vom devoala identitatea acestui antreprenor pentru cei care vor fi prezenți în sală.

După ce vom afla ”Povestea unui antreprenor de succes”, în sesiunea ”Informația în Primul Rând” profesioniști și oamenii dedicați cauzei antreprenorilor vor discuta cu cei prezenți despre o serie de teme interesante, dintre care menționăm:

– De ce managerul profesionist este o alternativă pentru succesiunea în afacerile antreprenoriale?
– Care sunt beneficiile și capcanele finanțărilor nerambursabile pentru antreprenori?
-Care este cel mai mare risc neasumat de către antreprenori?
-Cum poate avea un business antreprenorial acces la un sistem informațional și de decision-making performat, așa cum au corporațiile?

La finalul evenimentului, în cadrul secțiunii ”Dezvăluim secrete”, veți putea participa la un workshop cu tema ”De ce managementul riscurilor este ingredientul secret al afacerilor de succes? Cum poate afacerea ta să beneficieze de pe urma acestui secret?”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare