Rămâi conectat

Curier Județean

În 4 – 5 august, la Alba Iulia: Spectacole de magie, jonglerii, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă, la Festivalul “Zilele Medievale ale Bălgradului”. PROGRAMUL evenimentului

Publicat

în

Timp de două zile, în faţa Catedralei Catolice, truveri, actori, artişti, cavaleri şi tinere domniţe vor readuce la viaţă prin artă trecutul medieval al Cetăţii prin ateliere deschise publicului, spectacole de magie, jonglerii, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă. În cele două zile se vor desfăşura activităţi artistice tematice pentru cei mici şi pentru cei mari, pentru toţi cei care vor să cunoască sau să recunoască parfumul şi culoarea carnavalului de stradă medieval.

Sâmbătă, 4 august 2018, în cursul dimineţii se vor monta pavilioanele tematice şi vor începe atelierele deschise pentru cei mici. Ziua va continua cu un program oferit de Curtea Comedianţilor care propune spectacolul Tristan şi Isolda – un spectacol original, creat de Mihai Serghei Todor. Inspirat de legenda medievală a lui Tristan şi Isolda, spectacolul evocă povestea celebrilor ei eroi prin scene de teatru, dans, poezie, muzică şi duel cu participarea tinerilor artişti din toate trupele invitate.

Electrica Furnizare Discount

Curtea Comedianţilor este un atelier de artă medievală, renascentistă şi tradiţională care reuneşte tineri artişti într-un atelier de creaţie în care se caută revitalizarea rădăcinilor culturale europene. Curtea Comedianţilor aduce la Alba Iulia tineri actori membri a mai multor trupe şi companii tinere din ţară. Tinerii lucrează împreună pe parcursul acestei săptămâni în cadrul unor ateliere de formare şi creaţie de teatru, muzică, dansuri, jonglerii şi arta mânuirii armelor medievale.

Curtea Comedianţilor poposeşte din nou la Alba Iulia fiind organizată de Societatea Culturală Concret, cu susţinerea Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, a Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi a Grupului Skepsis.
Seara se va încheia cu un spectacol inedit de Commedia dell Arte al trupei Il Luogo in Buio (Napoli, IT) care-l aduce în prim plan pe Pulcinella, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale genului, într-un spectacol original, plin de fantezie, imaginaţie şi aspecte interactive, creat şi prezentat de Cristian Izzo.

Duminică, 6 august, va fi ziua dedicată trupelor şi companiilor invitate care vor susţine o serie de ateliere deschise, prezemtări de arme şi demonstraţii de luptă spectacole de magie, teatru de marionete, Commedia dell Arte, jonglerii cu foc şi muzică medievală.

Vă invităm alături de noi să vă prindeţi în paşi de dans alături de domni şi domniţe pe muzica truverilor, să vă înveseliţi la glumele personajelor din farse şi comedii, să vă bucuraţi de momente de magie, să vă minunaţi de jocul cu focul sau de armurile şi armele cavalerilor. Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de frumuseţea vremurilor de odinioară, care ca prin farmec va reînvia prin arta şi îndemânarea participanţilor: TRUVERII (C.C.S. Bucureşti), STUDIO 24 (C.C.S. Bucureşti), SIRIUS (Bistriţa), TERRA ULTRASILVANA (Braşov), SCUTIERII DE MÜHLBACH; PETER PANN (Câmpina), SKEPSIS (Alba Iulia), MAGITOT (Bucureşti), IL LUOGO IN BUIO (Napoli, IT)

Se vor prezenta gratuit publicului, concitadini şi turişti:
– concerte de muzică medievală şi renascentistă,
– spectacole de teatru medieval şi commedia dell’arte,
– spectacole de jonglerie cu poiuri si foc,
– spectacole de marionete pentru copii,
– spectacole-atelier de dansuri medievale şi renascentiste, prezentare arme medievale şi demonstraţii de luptă.

Program:

Sâmbătă, 4.08.2018

10.00 – Montarea pavilioanelor comedianţilor şi cavalerilor;
11:00 – Ateliere deschise (facepainting, handmade, jocuri, surprize);
17.30 – Teatru de Marionete – Compania Peter Pann (Câmpina)
18.00 – Curtea Comedianţilor – Tristan si Isolda – Spectacol tematic cu participarea trupelor: Truverii (C.C.S. Bucureşti), Studio 24 (C.C.S. Bucureşti), Sirius (Bistriţa), Terra Ultrasilvana (Braşov), Peter Pann (Câmpina), Skepsis (Alba Iulia)
20.00 – Farse medievale – Compania de Artă Studio 24 (Bucureşti)
20.30 – Commedia dell Arte – Popasul lui Pulcinella – Il Luogo in Buio (Italia)

Duminică, 5.08.2018

10.30 – Ateliere deschise – spectacole demonstrative pentru copii;
11.30 – Teatru de Marionete – Compania Peter Pann (Câmpina)
17:00 – Arta mânuirii armelor medievale – Terra Ultrasilvana (Braşov)
18.00 – Spectacol de magie – Magitot (Bucureşti)
18.40 – Demonstratii luptă – Scutierii de Mühlbach (Sebeş)
19.30 – Commedia dell Arte – Cine-i Stăpânul? – Skepsis (Alba Iulia)
20.30 – Concert muzică medievală – Truverii (Bucureşti)
21:30 – Spectacol de foc – Sirius (Bistriţa)

Festivalul ”Zilele Medievale ale Bălgradului” este un eveniment iniţiat de Grupul Skepsis cu susţinerea Societăţii Culturale Concret. Cea de-a treia ediţie conferă continuitate acestui demers cultural şi este organizată ca şi proiect propus de Grupul Skepsis, în parteneriat cu instituţii locale – Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia – şi susţinut de Societatea Culturală Concret; Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti; Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Publicitate

Curier Județean

ACCIDENT rutier la Lunca Mureșului: coliziune între două autoturisme provocată de un șofer băut. Ce indica aparatul etilotest

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Lunca Mureșului: coliziune între două autoturisme provocată de un șofer băut. Ce indica aparatul etilotest

La data de 24 septembrie 2021, în jurul orei 23,30, polițiștii Secției 4 Poliției Rurale Ocna Mureș au intervenit pe raza localității Lunca Mureșului pentru soluționarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 35 de ani, din Lunca Mureșului, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 26 de ani, din Lunca Mureșului.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, pentru bărbatul care a provocat accidentul a rezultat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul respirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Electrica Furnizare Discount

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citește mai mult

Curier Județean

ACCIDENT rutier la Zlatna: O femeie a fost acroșată pe trecerea de pietoni de un șofer în vârstă de 20 de ani

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Zlatna: O femeie a fost acroșată pe trecerea de pietoni de un șofer în vârstă de 20 de ani

La data de 25 septembrie 2021, în jurul orei 08,40, polițiștii din Zlatna au intervenit pe strada Piața Unirii din oraș unde a fost semnalată producea unui accident.

Din primele cercetări, a rezultat că un tânăr de 20 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat o femeie de 43 de ani, din comuna Meteș, care era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Curier Județean

Investiție de 675.000 lei pentru modernizarea DJ 107E, la Hopârta: Acordul de mediu a primit undă verde

Publicat

în

Investiție de 675.000 lei pentru modernizarea DJ 107E, la Hopârta: Acordul de mediu a primit undă verde

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru modernizarea DJ 107E, în lungime totală de 1,670 km. de la km 15+090 la km 16+760. Lucrările proiectate sunt în ampriză acestuia în afară părții carosabile, constând din creare spații destinate circulației pietonale și sistem de colectare și evacuare ape pluviale.

Lucrări pentru corecția și îmbunătățirea elementelor geometrice

Terasamente

Electrica Furnizare Discount

Se vor execută lucrări de săpături și umpluturi pentru realizarea cotelor proiectate și gabaritele profilului transversal proiectat. În cadrul lucrărilor de terasamente se consideră și pregătirea platformei străzii, respectiv lucrări de tăiere a îmbrăcăminții rutiere pentru a prelua cotele îmbrăcăminții sau a efectua săpăturile pentru traversări.

Zone stabilizări teren fundare

Pentru stabilizarea patului drumului în cazul unor infiltrații excesive de apă, a unor pungi de nămol sau a unor zone ce nu se pot compactă, s-a evaluat o suprafață de blocaj de piatră pe substrat de nisip. Aceste lucrări au fost incluse în lucrările de terasamente.

Capace cămine de ridicat

Pe sectorul proiectat există echipare edilitară parțial, respectiv apă. Pentru asigurarea cotelor proiectate, capacele de cămin trebuie aduse la cota finală a sistematizării. Pentru aducere la cota s-a ales soluția monolit în următoarea tehnlogie: dală monolită din beton simplu C25/30 care să înglobeze căminul de utilități. Această se va realiza orizontală la cota minim – 0,30m sub cota capac proiectată pe un strat de pozare din nisip pilonat. După realizarea straturilor drumului se va poză pe un strat beton proaspăt piesă din Ba (suport capac) la pantă transversală a drumului la cota stratului de legătură. Stratul de uzură se va turna peste această, urmând că după compactare să se îndepărteze numai uzură de pe capac. S-au prevăzut pentru ridicarea la cota 10 cămine.

Sistem rutier

Pentru realizarea obiectivului propus am proiectat sisteme rutiere verificate la îngheț dezgheț conf. STAS 1709/1, 2, 3 – 90 și la sarcini din trafic NP 116-2004 alcătuirea structurilor rutiere. Astfel s-au proiectat:

Sistem rutier S1:

Refacere sistem se aplică pe partea carosabilă existența în casete la podețe și pe traseul tuburilor de descărcare a gurilor de scurgere. Strat de fundație din balast în grosime de 16cm, strat de baza din balast stabilizat în grosime de 30cm, strat de legătură din beton asfaltic cu criblură BAD22.4 în grosime de 6cm și un strat de îmbrăcăminte beton asfaltic BA16 în grosime de 4cm. S1 este echivalent cu sistemul SR12 conform NP116/2004.

Sistem rutier S2:

Sistem rutier parțial se aplică pe trotuare: Strat de fundație din balast în grosime de 30cm, și un strat de îmbrăcăminte pavele din beton vibropresat în grosime de 8cm pe strat de nisip pilonat de 3cm. S2 este echivalent cu sistemul SR19, respectiv SRT5 conform NP116/2004.

Sistem rutier S3 se aplică pe accese:

Strat de fundație din balast în grosime de 30cm, îmbrăcăminte din pereu din beton C35/45 în grosime de 10cm grosime pe un substrat de nisip pilonat în grosime de 3cm. S4 este echivalent cu sistemul SR1, respectiv SRT3 conform NP116/2004.

Valoarea totală a investiției este de 675.000 lei, iar durata de realizare este de 6 luni.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare