Rămâi conectat

Curier Județean

În 4 – 5 august, la Alba Iulia: Spectacole de magie, jonglerii, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă, la Festivalul “Zilele Medievale ale Bălgradului”. PROGRAMUL evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de două zile, în faţa Catedralei Catolice, truveri, actori, artişti, cavaleri şi tinere domniţe vor readuce la viaţă prin artă trecutul medieval al Cetăţii prin ateliere deschise publicului, spectacole de magie, jonglerii, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă. În cele două zile se vor desfăşura activităţi artistice tematice pentru cei mici şi pentru cei mari, pentru toţi cei care vor să cunoască sau să recunoască parfumul şi culoarea carnavalului de stradă medieval.

Sâmbătă, 4 august 2018, în cursul dimineţii se vor monta pavilioanele tematice şi vor începe atelierele deschise pentru cei mici. Ziua va continua cu un program oferit de Curtea Comedianţilor care propune spectacolul Tristan şi Isolda – un spectacol original, creat de Mihai Serghei Todor. Inspirat de legenda medievală a lui Tristan şi Isolda, spectacolul evocă povestea celebrilor ei eroi prin scene de teatru, dans, poezie, muzică şi duel cu participarea tinerilor artişti din toate trupele invitate.

Curtea Comedianţilor este un atelier de artă medievală, renascentistă şi tradiţională care reuneşte tineri artişti într-un atelier de creaţie în care se caută revitalizarea rădăcinilor culturale europene. Curtea Comedianţilor aduce la Alba Iulia tineri actori membri a mai multor trupe şi companii tinere din ţară. Tinerii lucrează împreună pe parcursul acestei săptămâni în cadrul unor ateliere de formare şi creaţie de teatru, muzică, dansuri, jonglerii şi arta mânuirii armelor medievale.

Curtea Comedianţilor poposeşte din nou la Alba Iulia fiind organizată de Societatea Culturală Concret, cu susţinerea Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, a Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi a Grupului Skepsis.
Seara se va încheia cu un spectacol inedit de Commedia dell Arte al trupei Il Luogo in Buio (Napoli, IT) care-l aduce în prim plan pe Pulcinella, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale genului, într-un spectacol original, plin de fantezie, imaginaţie şi aspecte interactive, creat şi prezentat de Cristian Izzo.

Duminică, 6 august, va fi ziua dedicată trupelor şi companiilor invitate care vor susţine o serie de ateliere deschise, prezemtări de arme şi demonstraţii de luptă spectacole de magie, teatru de marionete, Commedia dell Arte, jonglerii cu foc şi muzică medievală.

Vă invităm alături de noi să vă prindeţi în paşi de dans alături de domni şi domniţe pe muzica truverilor, să vă înveseliţi la glumele personajelor din farse şi comedii, să vă bucuraţi de momente de magie, să vă minunaţi de jocul cu focul sau de armurile şi armele cavalerilor. Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de frumuseţea vremurilor de odinioară, care ca prin farmec va reînvia prin arta şi îndemânarea participanţilor: TRUVERII (C.C.S. Bucureşti), STUDIO 24 (C.C.S. Bucureşti), SIRIUS (Bistriţa), TERRA ULTRASILVANA (Braşov), SCUTIERII DE MÜHLBACH; PETER PANN (Câmpina), SKEPSIS (Alba Iulia), MAGITOT (Bucureşti), IL LUOGO IN BUIO (Napoli, IT)

Se vor prezenta gratuit publicului, concitadini şi turişti:
– concerte de muzică medievală şi renascentistă,
– spectacole de teatru medieval şi commedia dell’arte,
– spectacole de jonglerie cu poiuri si foc,
– spectacole de marionete pentru copii,
– spectacole-atelier de dansuri medievale şi renascentiste, prezentare arme medievale şi demonstraţii de luptă.

Program:

Sâmbătă, 4.08.2018

10.00 – Montarea pavilioanelor comedianţilor şi cavalerilor;
11:00 – Ateliere deschise (facepainting, handmade, jocuri, surprize);
17.30 – Teatru de Marionete – Compania Peter Pann (Câmpina)
18.00 – Curtea Comedianţilor – Tristan si Isolda – Spectacol tematic cu participarea trupelor: Truverii (C.C.S. Bucureşti), Studio 24 (C.C.S. Bucureşti), Sirius (Bistriţa), Terra Ultrasilvana (Braşov), Peter Pann (Câmpina), Skepsis (Alba Iulia)
20.00 – Farse medievale – Compania de Artă Studio 24 (Bucureşti)
20.30 – Commedia dell Arte – Popasul lui Pulcinella – Il Luogo in Buio (Italia)

Duminică, 5.08.2018

10.30 – Ateliere deschise – spectacole demonstrative pentru copii;
11.30 – Teatru de Marionete – Compania Peter Pann (Câmpina)
17:00 – Arta mânuirii armelor medievale – Terra Ultrasilvana (Braşov)
18.00 – Spectacol de magie – Magitot (Bucureşti)
18.40 – Demonstratii luptă – Scutierii de Mühlbach (Sebeş)
19.30 – Commedia dell Arte – Cine-i Stăpânul? – Skepsis (Alba Iulia)
20.30 – Concert muzică medievală – Truverii (Bucureşti)
21:30 – Spectacol de foc – Sirius (Bistriţa)

Festivalul ”Zilele Medievale ale Bălgradului” este un eveniment iniţiat de Grupul Skepsis cu susţinerea Societăţii Culturale Concret. Cea de-a treia ediţie conferă continuitate acestui demers cultural şi este organizată ca şi proiect propus de Grupul Skepsis, în parteneriat cu instituţii locale – Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia – şi susţinut de Societatea Culturală Concret; Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti; Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea