Rămâi conectat

Curier Județean

În 28 decembrie, pronunțare la plângerea formulată de fosta șefă a APM Alba, Mihaela Mih-Dehelean, împotriva sentinței de la Tribunalul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a fixat pe data de 28 decembrie termenul de pronunțare pentru plângerea formulată de fostul șef al APM Alba, Mihaela Mih Dehelean, împotriva sentinței de condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție, pronunțată de Tribunalul Alba.

Mihaela Mih Dehelean14Reamintim că alături de Mihaela Mih Dehelean, în același dosar au mai fost judecați și condamnați de Tribunalul Alba Iordache Gheorghe, fost director general al SC Cupru Min SA, și Mihuț Sergiu Ioan Nicolae, care au primit aceeași pedeapsă. Cei trei au fost trimiși în judecată de DNA Alba după ce procurorii au stabilit că Iordache Gheorghe i-a dat Mihaelei Mih Dehelean, în scopul îndeplinirii îndatoririle de serviciu legate de o procedură procedură din domeniul protecției mediului, 200 de pungi ce conțineau produse alimentare în valoare de 5.102 lei.

”În perioada 2011-2014, în contextul obținerii autorizației integrate de mediu, inculpatul Iordache Gheorghe, în calitate de director general al SC Cupru Min SA, a dat inculpatei Dehelean Mih Mihaiela-Nicoleta, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu legate de procedura respectivă, 200 de pungi ce conțineau produse alimentare în valoare de 5.102 lei.

În același context, cu toate că inculpata Dehelean Mih Mihaiela-Nicoleta nu avea atribuții în a efectua consultanță, iar funcția deținută impunea o atitudine imparțială și obiectivă, l-a determinat pe inculpatul Iordache Gheorghe să își îndeplinească defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul a încheia un contract de prestări-servicii, ce avea ca obiect întocmirea unui raport de amplasament, cu firma reprezentată de inculpatul Mihuț Sergiu Ioan Nicolae.

În timpul procedurii de autorizare, după semnarea contractului, urmare a modificărilor legislative, pentru funcționarea SC Cupru Min SA nu mai trebuia emisă o autorizație integrată de mediu ci doar o autorizație simplă.

Astfel, raportul de amplasament, a cărui întocmire fusese contractată cu firma inculpatului Mihuț Sergiu Ioan Nicolae, nu mai era necesar și, ca urmare, plata prețului inițial de 25.000 euro, devenea discutabilă sub aspectul angrenării răspunderii civile contractuale.

Remedierea acestei situații s-a făcut însă prin încheierea unui act adițional pentru o sumă de 7.500 de euro (considerată avans în contractul inițial), contractându-se realizarea unei documentații, care era deja întocmită de către o angajată a SC Cupru Min SA, deoarece, la acel moment, legislația în vigoare nu mai prevedea obligativitatea efectuării acesteia de către evaluatori de mediu autorizați.

La data de 20 decembrie 2013 SC Cupru Min SA a efectuat plata în cuantum de 41.669,58 lei (echivalentul a 7500 euro plus TVA aferentă) către societatea deținută de Mihuț Sergiu Ioan Nicolae, constituind atât pagubă în patrimoniul SC Cupru Min SA, cât și folos pentru societatea co-contractantă”, au precizat procurorii DNA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Batalionul 136 Geniu „APULUM”: O nouă provocare dusă la bun sfârșit, în Poligonul de trageri Cârțișoara

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Batalionul 136 Geniu „APULUM”: O nouă provocare dusă la bun sfârșit, în Poligonul de trageri Cârțișoara Batalionul 136 Geniu „APULUM” a îndeplinit cea mai mare provocare din punct de vedere a lucrărilor de infrastructură, construcția unei platforme împietrite și lucrărilor conexe, în Poligonul de trageri Cârțișoara cu sprijinul unor camarazi de nădejde. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea