Rămâi conectat

Ştirea zilei

În 23 și 25 martie, exercițiu online de simulare a probelor scrise pentru examenul de bacalaureat. Cum se vor desfășura probele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 23 și 25 martie 2020 va avea loc un exercițiu online de simulare a probelor scrise pentru examenul de bacalaureat. Cum se vor desfășura probele.

În contextul măsurilor de suspendarea a cursurilor în învățământul preuniversitar, dar și al recomandărilor Ministerul Educației și Cercetării de a continua procesul educativ în mediul on-line, Inspectoratul Școlar Județean Alba a decis să organizeze un exercițiu de simulare a probelor scrise pentru examenul de bacalaureat în 23 martie 2020 pentru limba și literatura română și 25 martie 2020 pentru matematică sau istorie, în funcție de profilul claselor, de la ora 9,00.

Acest exercițiu își propune să ofere viitorilor absolvenți posibilitatea de a-și verifica nivelul de pregătire până în acest moment, dar și să ofere activități care să motiveze elevii în această perioadă de distanțare socială. Participarea elevilor nu este obligatorie.

Subiectele, elaborate la nivelul ISJ Alba, vor respecta modelul oficial, conform OMEN Nr. 4950/2019 din 27 august 2019 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2020, iar conținuturile care vor fi evaluate sunt cele prevăzute în Anexa 2 a OMEC nr. 3.066 din 20 ianuarie 2020.

Subiectele vor fi trimise prin e-mail  unităților de învățământ, vor fi preluate de către directori și vor fi transmise, electronic, elevilor. Aceștia vor avea la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva, apoi vor trimite, tot în format electronic, lucrările. Fiecare școală decide dacă va trimite lucrările elevilor în format electronic sau letric profesorilor evaluatori.

În această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean Alba sprijină campania MEC #Îmipasă #ȘcoaladeACASĂ și asigură suport profesorilor și elevilor implicați în activitățile de învățare în mediul on-line.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea