În 23 și 25 martie, exercițiu online de simulare a probelor scrise pentru examenul de bacalaureat. Cum se vor desfășura probele

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În 23 și 25 martie 2020 va avea loc un exercițiu online de simulare a probelor scrise pentru examenul de bacalaureat. Cum se vor desfășura probele.

În contextul măsurilor de suspendarea a cursurilor în învățământul preuniversitar, dar și al recomandărilor Ministerul Educației și Cercetării de a continua procesul educativ în mediul on-line, Inspectoratul Școlar Județean Alba a decis să organizeze un exercițiu de simulare a probelor scrise pentru examenul de bacalaureat în 23 martie 2020 pentru limba și literatura română și 25 martie 2020 pentru matematică sau istorie, în funcție de profilul claselor, de la ora 9,00.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Acest exercițiu își propune să ofere viitorilor absolvenți posibilitatea de a-și verifica nivelul de pregătire până în acest moment, dar și să ofere activități care să motiveze elevii în această perioadă de distanțare socială. Participarea elevilor nu este obligatorie.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Subiectele, elaborate la nivelul ISJ Alba, vor respecta modelul oficial, conform OMEN Nr. 4950/2019 din 27 august 2019 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2020, iar conținuturile care vor fi evaluate sunt cele prevăzute în Anexa 2 a OMEC nr. 3.066 din 20 ianuarie 2020.

Subiectele vor fi trimise prin e-mail  unităților de învățământ, vor fi preluate de către directori și vor fi transmise, electronic, elevilor. Aceștia vor avea la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva, apoi vor trimite, tot în format electronic, lucrările. Fiecare școală decide dacă va trimite lucrările elevilor în format electronic sau letric profesorilor evaluatori.

În această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean Alba sprijină campania MEC #Îmipasă #ȘcoaladeACASĂ și asigură suport profesorilor și elevilor implicați în activitățile de învățare în mediul on-line.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Camelia 21 martie 2020 at 14:43

Aceasta simulare este doar la nivelul judetului Alba sau la nivel national,va rog?

Comentariile sunt oprite