Rămâi conectat

Actualitate

În 2017, RECORD de zile libere pentru bugetari. Când va fi următoarea mini-vacanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2017 a fost unul plin de mini-vacanțe pentru angajații din instituțiile statului. De fiecare dată când sărbătorile oficiale au picat în preajma weekend-ului, Guvernul a decis să le lege pentru a le oferi mai multe zile libere. Următoarea mini-vacanță va fi între sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie.

Până acum, bugetarii au avut 5 weekenduri prelungite şi asta pentru că 11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii. Prima vacanţă scurtă a fost în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru că 24 ianuarie a picat marţi, Guvernul a decretat zi liberă şi luni, pe 23. A urmat o nouă vacanţă, de Paşte, de pe 15 pe 17 aprilie. Două săptămâni mai târziu, Ziua internaţională a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit.

Cea mai lungă vacanţă a fost însă în luna iunie, când s-a sărbătorit Ziua Copilului şi Rusaliile. Executivul a stabilit ca 2 iunie să fie, de asemenea zi liberă, pentru ca angajatii să se bucure de 5 zile de vacanţă. Adormirea Maicii Domnului aduce o nouă zi liberă în plus, peste cele stabilite prin lege. Mulţi români se vor întoarce la serviciu abia miercuri, după 4 zile de relaxare.

Tot 4 zile de vacanţă vor fi şi spre finalul anului, când se sărbătorește Sfantul Andrei şi Ziua Naţională, 1 decembrie. Prima şi a doua zi de Crăciun pică luni şi marţi, astfel că şi la finalul anului vor fi 4 zile libere legate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea