În 2012, bani pentru proiectele YouthBank cât pentru primii doi ani la un loc!
Fundaţia Comunitară Alba a organizat la sediul Instituţiei Prefectului, conferinţa de promovare a concursului de finanţare a proiectelor liceenilor care studiază în municipiul Alba Iulia, în cadrul programului YouthBank, la care au participat reprezentanţi ai organizatorilor, finanţatorilor şi ai partenerilor din judeţul Alba.
Directorul Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava, a arătat că în primii doi ani de program au fost finanţate 17 proiecte derulate de 72 de liceeni, cu suma totală de 25.300 lei, fiind finanţate, în principal, proiecte vizând un stil de viaţă sănătos (sport, educaţie sanitară), cultură (spectacole, concerte, expoziţii), mediu (amenajări de parcuri) etc. Pentru anul 2012 Fundaţia Comunitară Alba, echipa YouthBank şi partenerii lor au reuşit să mobilizeze un fond cu o valoare de 21.500 lei, din care vor fi acordate granturi cu valori cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, aşteptându-se la finanţarea a celor puţin 10 – 12 proiecte în acest an.
„Liceenii sunt încurajaţi să iniţieze şi să implementeze proiecte prin care să răspundă nevoilor pe care ei le identifică în comunitatea din care fac parte. Totodată, li se oferă cadrul pentru dezvoltare personală şi pentru dobândirea abilităţilor de antreprenoriat, lider, comunicare şi management financiar. Începând cu anul acesta vom încuraja în special acele proiecte care vin cu soluţii cu impact pe termen lung la nevoile identificate”, a arătat Dorin Sava.
Programul YouthBank este implementat local de Fundaţia Comunitară Alba, având ca principali parteneri locali Primăria şi Consiliul Local Alba Iulia, iar ca parteneri naţionali Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi BCR.
*Condiţii de eligibilitate a proiectelor YouthBank
Pentru a aplica la această rundă de finanţare a programului liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă de minim 3 persoane, proiectele propuse trebuie să se deruleze doar în judeţul Alba; proiectele pot acoperi orice domeniu, de la activităţi sportive, artă sau ecologie, la sănătate, muzică sau IT; suma solicitată pentru un proiect va fi cuprinsă între 1.000 – 2.500 lei, iar perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (aprilie – mai).
Formularul de aplicare şi ghidul de finanţare pot fi descărcate de pe site-ul www.fundatiacomunitaraalba.ro sau alba.youthbankromania.ro, iar aplicaţiile trebuie trimise până pe 16 martie, pe adresa [email protected].
*Calendarul concursului de finanţare
Apoi, principalele repere calendaristice vor fi următoarele: 17 – 18 martie: preselecţia proiectelor, 17 – 20 martie: consultanţă pentru proiecte, 21 – 23 martie: interviu cu echipele proiectelor declarate eligibile, 24 – 25 martie: selecţia finală, 26 martie: anunţarea câştigătorilor, 27 martie – 3 aprilie: contractarea proiectelor, 3 – 4 aprilie: training-ul echipelor, 5 aprilie – 3 iunie: implementarea proiectelor, 15 iunie: termen final de raportare.
În anul şcolar 2011-2012, Programul YouthBank se derulează având ca finanţatori Fred Robey Family Foundation, Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc, Ancău Company, Porterom, Tipo-Rex şi Cabinetul Individual Avocat Hârceagă-Ţâr Ciprian Laurenţiu, iar ca parteneri Instituţia Prefectului Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Club Stage, Alba Mall, Pizza Express şi Impact Design.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată