În 13 decembrie, credincioșii catolici și ortodocși o celebrează pe Sfânta Muceniță Lucia, fecioara din Siracuza
În fiecare an, pe 13 decembrie, credincioșii catolici și ortodocși deopotrivă o celebrează pe Sfânta Muceniță Lucia, fecioara din Siracuza
Este considerată a fi patroana spirituală a oftalmologilor și protectoarea vederii și a ochilor.
Se știe despre Sfânta Muceniţă Lucia că provenea din Siracuza, Sicilia. Pentru că, într-o zi, mama ei s-a îmbolnăvit, ea a luat-o și au plecat împreună în pelerinaj la Catana, pentru a se ruga la Sfânta Agata să-i oprească mamei ei hemoragia de care suferea. Atunci, Lucia a avut un vis în care i s-a arătat Sfânta Agata, aceasta promițându-i că mama mei se va vindeca de boală.. Dar Sfânta Agata i-a mai transmis și că va avea multe de suferit de pe urma credinței creștine.
După însănătoşirea mamei sale, Sfânta Lucia și-a împărţit toate averile sale săracilor. Dar logodnicul ei a trădat-o, spunând că ea crede în Hristos și că este fecioară. Domnitorul cetății a poruncit să fie dusă într-o casă de desfrâu, ca să fie necinstită. Dar Dumnezeu nu a lăsat să se întâmple această grozăvie. Totuși, a fost arsă, apoi decapitată cu sabia.
CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
Cultul fecioarei a trecut hotarele Siciliei şi s-a răspândit în întreg Occidentul. Sfântul Grigore cel Mare, într-o scrisoare, vorbeşte despre două mănăstiri în cinstea ei, apărute una la Roma şi cealaltă la Siracuza. Pentru numele ei, care face trimitere la lumină, a devenit protectoarea vederii şi, pentru că şi-a împărţit bunurile săracilor, în diferite locuri, sărbătoarea sa este însoţită de obiceiul de a da daruri copiilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Luna APRILIE sau Prier, timp prielnic pentru semănături: Ce semnificație are tradiția „focului viu
Luna APRILIE sau Prier, timp prielnic pentru semănături: Ce semnificație are tradiția „focului viu În tradiția populară, luna aprilie înseamnă timp favorabil prielnic holdelor şi turmelor de vite. În această lună continuă semănăturile de primăvară, se tund oile înainte de a fi urcate la munte, se construiesc sau se repară ţarcurile şi oboarele pentru vite. […]