Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

În 13 decembrie, credincioșii catolici și ortodocși o celebrează pe Sfânta Muceniță Lucia, fecioara din Siracuza

Ziarul Unirea

Publicat

în

În fiecare an, pe 13 decembrie, credincioșii catolici și ortodocși deopotrivă o celebrează pe Sfânta Muceniță Lucia, fecioara din Siracuza

Este considerată a fi patroana spirituală a oftalmologilor și protectoarea vederii și a ochilor.

Se știe despre Sfânta Muceniţă Lucia că provenea din Siracuza, Sicilia. Pentru că, într-o zi, mama ei s-a îmbolnăvit, ea a luat-o și au plecat împreună în pelerinaj la Catana, pentru a se ruga la Sfânta Agata să-i oprească mamei ei hemoragia de care suferea. Atunci, Lucia a avut un vis în care i s-a arătat Sfânta Agata, aceasta promițându-i că mama mei se va vindeca de boală.. Dar Sfânta Agata i-a mai transmis și că va avea multe de suferit de pe urma credinței creștine.

După însănătoşirea mamei sale, Sfânta Lucia și-a împărţit toate averile sale săracilor. Dar logodnicul ei a trădat-o, spunând că ea crede în Hristos și că este fecioară. Domnitorul cetății a poruncit să fie dusă într-o casă de desfrâu, ca să fie necinstită. Dar Dumnezeu nu a lăsat să se întâmple această grozăvie. Totuși, a fost arsă, apoi decapitată cu sabia.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Cultul fecioarei a trecut hotarele Siciliei şi s-a răspândit în întreg Occidentul. Sfântul Grigore cel Mare, într-o scrisoare, vorbeşte despre două mănăstiri în cinstea ei, apărute una la Roma şi cealaltă la Siracuza. Pentru numele ei, care face trimitere la lumină, a devenit protectoarea vederii şi, pentru că şi-a împărţit bunurile săracilor, în diferite locuri, sărbătoarea sa este însoţită de obiceiul de a da daruri copiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea