Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

În 11 luni din 2011, valoarea totală a ajutoarelor de deces acordate de CJP Alba însumează aproape 7 milioane lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În perioada 1 ianuarie – 1 decembrie a.c., la CJP Alba au fost depuse 4.911 cereri de stabilire a drepturilor de pensie (cazuri noi) şi au fost soluţionate 2.239 cazuri noi. De asemenea, potrivit directorului CJP Alba, Alexandru Retegan, au fost depuse şi soluţionate diverse alte solicitări, cum ar fi: cereri de recalculare a drepturilor – 5.776; cereri de modificare soluţionate – 1.427; decizii de suspendări, revizuiri, alte modificări – 3.860; cereri de ajutoare de deces soluţionate – 3.381. Valoarea totală a ajutoarelor de deces se cifrează la 6.690.070 lei. În domeniul asigurărilor sociale de stat, în perioada de referinţă au fost înregistrate şi preluate în sistemul de date 72.304 declaraţii nominale depuse de agenţii economici. Veniturile încasate din contribuţii de asigurări sociale datorate de persoanele asigurate cu declaraţii şi contracte de asigurare conform Legii nr.263/2010 însumează 8.091.156 lei. În aceeaşi perioadă, au fost atrase în sistemul de asigurări sociale 316 persoane asigurate cu declaraţie de asigurare şi potrivit prevederilor legale au fost încheiate 524 contracte de asigurare. Totodată, la nivelul CJP Alba au fost întocmite 6.366 stagii de cotizare pentru persoanele care au solicitat înscrierea la pensie sau modificări ale pensiilor stabilite.
În privinţa biletelor de odihnă şi tratament, în perioada de referinţă,  CJP Alba a primit prin repartiţie de la CNPP 3.421 bilete de tratament, din care a valorificat 3.014 bilete. De asemenea, din totalul biletelor de odihnă, de 1.092, au fost valorificate  247 bilete.
În domeniul asigurărilor pentru accidente de muncă şi boli profesionale, au fost depuse la CJP Alba 53 declaraţii pe propria răspundere privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, emise de agenţi economici. De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie a.c. au fost înregistrate 89 de accidente de muncă, din care 70 au fost la firme cu sediul social în judeţul nostru şi 19 la cele cu sediul social în alte judeţe. Au fost confirmate şi înregistrate la CJP Alba 7 cazuri de boli profesionale şi au  fost avizate concediile medicale ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale pentru 246 persoane. De asemenea, din fondul de accidente şi boli profesionale au fost achitate: ajutoare de deces în sumă de 71.892 lei (9 dosare); compensaţii pentru atingerea integrităţii în sumă de 92.536 lei (10 dosare). Compartimentul de specialitate din cadrul CJP Alba a urmărit şi consiliat 15 angajatori, la întocmirea tablourilor de analiză a prevenirii accidentelor de muncă şi boli profesionale pentru 76 posturi. Au fost rambursate sume pentru plata indemnizaţiei de incapacitate temporară de muncă pentru 2 angajatori, în valoare de  3.892 lei. De asemenea, au fost decontate cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba, pentru prestaţii medicale, 42 de facturi în sumă de 48.715 lei. În domeniul juridic, al relaţiilor cu publicul şi liberul acces la informaţiile de interes public, în perioada de referinţă, CJP Alba a primit soluţii definitive şi irevocabile pentru 147 dosare, din care 142 au fost favorabile instituţiei; de asemenea, au fost soluţionate 2.861 petiţii, din totalul celor 2.981 depuse.
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea