Imunitatea dobândită după infectarea cu Covid-19 este superioară imunității dobândite în urma vaccinării: Studiu
Imunitatea dobândită după infectarea cu SARS-CoV-2 este superioară imunității dobândite în urma vaccinării cu Pfizer, au constatat cercetătorii israelieni, în urma unui studiu, scrie unherd.com.
Cercetătorii de la Maccabi Healthcare și Universitatea Tel Aviv au comparat rezultatele a peste 76.000 de israelieni în trei grupuri: cei vaccinați cu schema completă (cu vaccinul Pfizer), cei infectați anterior, dar nevaccinați, și cei infectați anterior, dar care au primit o singură doză de vaccin.
Ei au descoperit că persoanele complet vaccinate au fost mult mai susceptibile de se infecta decât persoanele care au fost anterior infectate și vindecate.
Acest studiu a demonstrat că imunitatea naturală conferă o protecție de durată mai mare și mai puternica împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta, concluzionează autorii.
Studiul subliniază că rezultatele cercetării sunt preliminare și urmează să fie examinate.
Într-un studiu publicat în medrxiv.org, care menționează că nu a fost certificat și raportează cercetări medicale care nu au fost încă evaluate, au fost analizate patru cazuri: infecție cu SARS-CoV-2, boală simptomatică, spitalizare cauzată de COVID-19 și deces.
Cercetarea a fost efectuată de la 1 iunie la 14 august 2021, când varianta Delta era dominantă în Israel.
Rezultatele au arătat că vaccinații care nu au fost infectați anterior au avut un risc crescut de 13,06 ori de infecție cu varianta Delta comparativ cu cei infectați anterior.
Când infecția a avut loc înainte de vaccinare (din martie 2020 până în februarie 2021), s-au observat dovezi ale scăderii imunității naturale. În cazul vaccinaților care nu au fost infectați anterior cu SARS-CoV-2, riscul era cu 5,96 mai mare de a se îmbolnăvi și un risc mai mare de a fi spitalizați comparativ cu cei care au fost infectați anterior.
Studiul a demonstrat că imunitatea naturală conferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, comparativ cu imunitatea indusă de vaccin. Persoanele care au fost infectate anterior cu SARS-CoV-2 și cărora li s-a administrat o singură doză de vaccin au obținut o protecție suplimentară împotriva variantei Delta.
Sursa: alephnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii14 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată