Rămâi conectat

Actualitate

Împrumuturi de la stat pentru tinerii care vor să urmeze o facultate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va împrumuta România cu 200 milioane de euro pentru derularea unui program prin care se urmărește stimularea absolvenților de liceu de a-și continua studiile in universități sau alte forme de învățământ postliceal.

Imprumutul va fi acordat pe o perioada de 20 de ani, rambursabil intr-o singura transa, la 1 noiembrie 2034, cu o dobanda EURIBOR la sase luni, plus marja variabila, conform unui memorandum aprobat, miercuri, de Guvern. Perioada de implementare a programului va fi de circa sapte ani, data limita de tragere a sumelor imprumutului fiind 31 decembrie 2022, scrie Mediafax.ro.

Proiectul vizeaza stimularea absolventilor de invatamant secundar superior (liceu) de a-si continua studiile in invatamantul tertiar (invatamant superior sau alte forme de invatamant postliceal), prin interventii la nivelul scolilor (asigurarea de granturi, ore de remediere si tutoriat, consiliere, meditatii, activitati extracurriculare), interventii sistemice (revizuiri ale programei scolare, formarea cadrelor didactice, imbunatatirea conditiilor de predare), precum si interventii la nivelul universitatilor si programe de vara, vizand sprijinirea studentilor cu risc de abandon.

Sursa wall-street.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea