Rămâi conectat

Actualitate

Impozitare pensii 2024: Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată. Pragul de impozitare a pensiilor se ridică începând cu 1 octombrie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Impozitare pensii 2024: Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată. Pragul de impozitare a pensiilor se ridică începând cu 1 octombrie

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că a discutat cu premierul Marcel Ciolacu, iar începând cu data de 1 octombrie nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată.

”Am analizat cu premierul Marcel Ciolacu în această seară situația și am decis ca începând cu 1 octombrie, ziua persoanelor vârstnice, nicio pensie din sistemul public sub 3.000 de lei nu va mai fi impozitată.

Pensionarii știu că și până acum aveau pe deciziile de pensionare suma contributivă rezultată. Apoi, pe talonul de pensie avem trecut explicit suma contributivă, diferența care se achită de la bugetul de stat, este foarte clar scris pe talon. Lucrurile pe care noi le-am scris în deciziile de recalculare vor putea fi verificate de beneficiari după 2 septembrie, cât intră în plata pensia majorată și vor vedea că totul este corect.”, a spus Simona Bucura Oprescu, la Realitatea Plus.

Astfel, de la 1 octombrie 2024 va crește pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei, cât este acum, la 3.000 de lei.

Recalcularea a generat creșteri și mulți pensionari ar fi fost impozitați

În prezent, pragul de impozitare este de 2000 de lei, dar în urma recalculării mulți pensionari se vor afla peste acest prag.

“I-am cerut ministrului Finanţelor să îmi facă o simulare ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câştige. (…) O să vină ministrul Finanţelor pe aceste praguri. Cu întreaga analiză o să vină ministrul Finanţelor astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban nici prin impozitare, nici prin renunţare la vouchere (voucherele sociale pentru alimente care sunt acordate pensionarilor)”, a spus premierul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

27 august | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse torențiale, descărcări electrice și vijelii. Zonele vizate

Bera Larisa

Publicat

în

27 august | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse torențiale, descărcări electrice și vijelii. Zonele vizate ANM a emis marți, 27 august, o avertizare cod galben în mai multe localități din Alba și alte județe din țară, valabilă până la ora 08.30. In zona : Județul Alba: Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea