Important! Despre depunerea declarațiilor anuale de venit prin Spațiul Privat Virtual. Luni, 25 mai 2015, termen scadent

Paul Voicu - Primar 2020

Incepand din 15 decembrie 2014, prin serviciul „Spaţiu privat virtual” [SPV] contribuabilii persoane fizice pot să se informeze asupra obligaţiilor fiscale de plata, pot descărca decizii de impunere pentru ani ulteriori anului 2013, pot verifica cum declară angajatorul lor contribuţiile de asigurări sociale, dar nu numai atât.

finante01Potrivit AJFP Alba, “SPV se îmbunatateste permanent, cea mai recenta facilitate de care se pot bucura contribuabilii fiind depunerea, prin acest serviciu online, a declaratiei 200 -Declaraţie privind veniturile realizate din România si a formularului 230 – Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor.

ELIT

Avand in vedere ca luni, 25 mai 2015, este termen scadent de depunere a formularelor mentionate pentru anul 2014, aceasta posibilitate de transmitere faciliteaza respectarea termenului de depunere, cu minimum de efort din partea persoanei fizice.

Cele doua declaratii puteau fi depuse online si pana acum, dar numai de persoanele care detineau certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, cu o prealabila înregistrare pe portalul ANAF în nume propriu sau pentru alte persoane, ca împuternicit fiscal. Pentru depunerea D200 sau C230 prin SPV nu este necesara detinerea/utilizarea vreunui certificat digital calificat, conditia unica fiind ca persoana sa fie inregistrata ca utilizator SPV.

Mihail David - 2020

Reamintim ca inregistrarea ca utilizator SPV se face o singura data, pe portalul ANAF – www.anaf.ro – fie direct prin introducerea unui numar de decizie de impunere, fie prin prezentarea la orice unitate fiscala cu actul de identitate si numarul primit la inregistrarea online, pentru validarea inregistrarii, in cel mult 10 zile de la inregistrarea online. Daca acest termen a fost depasit, procedura se poate oricand relua.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Ulterior, accesarea serviciului se face prin autentificare cu numele de utilizator si parola alese, precum si cu un cod de siguranta primit pe email la fiecare autentificare. Renuntarea la acest serviciu se poate oricand solicita, pe contul existent.

Consideram reciproc avantajoasa exploatarea la maximum a beneficiilor comunicarii online intre organele fiscale si contribuabili, pe care ii invitam sa isi indeplineasca, astfel, la timp si fara costuri, obligatiile declarative anuale.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...