IMM Invest Plus 2023: Perioada de depunere a dosarelor de finanțare a fost prelungită până la 22 decembrie
IMM Invest Plus 2023: Perioada de depunere a dosarelor de finanțare a fost prelungită până la 22 decembrie, ora 23:59.
Guvernul a decis să prelungească perioada de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS, oferind astfel acces la un plafon suplimentar de 4,1 miliarde de lei destinat garantării celor mai avantajoase credite de investiții și capital de lucru pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri).
Această măsură a fost adoptată în urma epuizării plafonului inițial de 7 miliarde de lei alocat Programului IMM INVEST PLUS. Plafonul adițional vine în sprijinul continuării programului și a componentelor sale, cum ar fi IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod și Garant Construct.
Guvernul a luat această decizie pentru a răspunde nevoilor exprimate atât de mediul de afaceri, cât și de sistemul bancar. În contextul în care Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat deja 7.391 de garanții în valoare de peste 6,2 miliarde de lei, utilizând integral plafonul inițial de garantare stabilit de Guvern pentru implementarea Programului IMM INVEST PLUS și a componentelor acestuia în anul 2023.
Noul plafon suplimentar va permite accesul la măsurile din schema de ajutor de stat pentru încă 4.500 de firme, extinzând astfel posibilitatea acordării de ajutoare de stat pentru aproximativ 31.000 de companii până la finalul anului.
Citește și: Legea Asociației de Proprietari 2024: Ce drepturi și obligații au proprietarii de apartamente
Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, în valoare de 695,75 milioane de euro, reprezintă cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european și are ca principal obiectiv susținerea IMM-urilor.
Aceasta facilitează continuarea și dezvoltarea activității întreprinderilor cu capitalizare de piață medie, contribuind la păstrarea locurilor de muncă existente, crearea de noi locuri de muncă, investiții, plata impozitelor, contribuțiilor și altor taxe către bugetul de stat și celelalte bugete.
Ajutoarele de stat sunt acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi, dobânzi subvenționate pentru o perioadă de 12 luni și comisioane zero pe toată perioada derulării creditelor pe cele șase componente ale programului.
Ministerul Finanțelor a pus la dispoziție un plafon de garantare pentru anul 2023 în valoare de 24,3 miliarde de lei pentru a facilita acordarea garanțiilor necesare.
Sursa: mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată