Rămâi conectat

Ştirea zilei

ÎÎCJ a început judecarea fostului șef DIICOT Alba, Ioan Mureșan, a lui Nicolae Cean și a ofițerului BCCO Alin Muntean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan (foto stânga), fostul procuror Nicolae Cean și ofițerul BCCO Alin Muntean au avut miercuri, 12 noiembrie, primul termen de judecată în dosarul în care sunt acuzați de DNA, de represiune nedreaptă împotriva fostului comisar șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu.

Cu această ocazie, magistrații la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus ridicarea măsurii controlul judiciar față de inculpaţii Cean Nicolaie şi Muntean Alin Mirel.

În urma şedinţei de judecată instanța Înaltei Curţi de Casaţie şi Jusţiţie a dispus următoarele:

“Admite cererile formulate de inculpaţii Cean Nicolaie şi Muntean Alin Mirel şi, în consecinţă: Revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din 18 iulie 2014 faţă de fiecare dintre inculpaţii Cean Nicolaie şi Muntean Alin Mirel. Soluţia se va comunica instituţiilor prevăzute de art.215 alin.5 Cod procedură penală. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Ioan Mureșan a fost de sub controlul judiciar, în data de 20 august.

Astfel, cei trei inculpați vor fi cercetați în libertate, putând părăsi ţara, aceștia nemaifiind obligați să se prezinte periodic în faţa organelor de poliţie.

Reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus, în luna iulie 2014, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

MUREȘAN IOAN, procuror șef al DIICOT – ST Alba, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:

– abuz în serviciu;
– represiune nedreaptă;
– fals intelectual;

CEAN NICOLAIE IOAN, fost procuror DIICOT în perioada 07.12.2009 – 15.08.2013, în prezent pensionat, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție;

MUNTEAN ALIN MIREL, ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:

– abuz în serviciu;
– fals intelectual, în formă continuată;
– complicitate la infracțiunea de represiune nedreaptă.

CITEȘTE ȘI: Ioan Mureșan, Nicolae Cean și Alin Muntean vor fi judecați sub control judiciar – Dosar cu 57 de martori, în mare parte persoane ”călcate” de mascații lui Berbeceanu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea