Rămâi conectat

Cultură Educație

„Îi asigur pe cugireni că ne vom face prompt datoria pentru a asigura ordinea şi siguranţa în oraş!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Începând cu data de 11 iulie 2011, noul şef al Poliţiei oraşului Cugir este subcomisar de poliţie, Mircea Ioan Hentea. Rugat să acorde un interviu cotidianului „Unirea”, a prezentat pentru început câteva date din biografia personală:
– M-am născut în 1976, în localitatea Copşa Mică, jud. Sibiu, am absolvit Facultatea de Poliţie a Universităţii „Al. Ioan Cuza” Bucureşti – specializarea Drept, promoţia 2000. Din acelaşi an lucrez la Cugir, unde am îndeplinit funcţia de ofiţer la compartimentul de investigaţii criminale până în 2002, an din care am desfăşurat munca în calitate de ofiţer de cercetare penală. În urmă cu o lună am primit mandatul de şef al Poliţiei oraşului Cugir.
– D-le subcomisar Hentea – funcţia cu care aţi fost investit înseamnă multă muncă şi tot la fel de multă răspundere. Dacă ne puteţi spune care sunt principalele direcţii în care veţi acţiona?
– Mi-am propus ca obiectiv să acţionăm pe trei coordonate principale specifice activităţii de poliţie.
În primul rând voi pune accent pe importanţa operativităţii intervenţiei poliţistului când este cazul, acţionând în această situaţie pe principiul deplasarea celui mai apropiat poliţist de locul evenimentului. În al doilea rând, vom milita pe combaterea infracţionalităţii de la toate palierele reprezentate prin prevederile legale şi anume: infracţionalitatea stradală sau care aduce atingere vieţii şi patrimoniului şi care a ajuns la un nivel considerabil. Dorim siguranţă maximă pentru cetăţean. În al treilea rând, vom pune accent pe informarea cetăţeanului privind atribuţiile poliţiei, modul de soluţionare a problemelor cu care ne confruntăm. Aici ne bazăm pe compartimentul de Proximitate, unde avem trei lucrători cu atribuţii bine stabilite, menite să sprijine localitatea, iar împreună cu oamenii de bună credinţă să contribuim la un climat de ordine şi linişte în oraş.
– Cunoscând de 11 ani oraşul, credeţi că acesta se confruntă cu situaţii ce presupun măsuri de maximă vigilenţă?
– Şi la Cugir, ca şi în multe localităţi din ţară există o complexitate de probleme cărora trebuie să le faci faţă şi să le acorzi atenţie maximă. Există fapte comise în diverse zone, comune limitrofe Cugirului, până la graniţa cu judeţele învecinate cu implicaţii care înseamnă mobilizare şi acţiune. Avem o echipă de cadre la Cugir, lucrători cu experienţă, bine pregătiţi, oameni pe care îi cunosc de peste 10 ani, cu care sunt convins că vom rezolva multe din problemele cu care ne confruntăm.
– Cum colaboraţi cu Poliţia Locală Cugir?
– Avem relaţii foarte bune de colaborare, instituite pe bază de protocol, la nivelul oraşului fiind construite patrule mixte, care acţionează unitar în diverse situaţii. Am o relaţie la fel de bună cu şeful serviciului, dl Florin Arion cu care colaborez bine şi cu care am rezolvat împreună mai multe situaţii apărute în oraş.
– Dle subcomisar Hentea ce doriţi să le transmiteţi locuitorilor oraşului Cugir?
– Le transmit cugirenilor că doresc deschidere faţă de problemele lor, le spun să aibă încredere în noi că ne vom face promt datoria şi am convingerea că doar împreună cu ei putem schimba în bine lucrurile în oraş.
– Vă mulţumesc pentru interviu şi vă doresc ca toate gândurile să vi se împlinească!
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea