Huawei Mate 50 va veni cu un procesor unic pe piață (P)
Calvarul Huawei nu se oprește, când au trecut doi ani și jumătate de la acea luna fatidică de mai 2019 în care a început totul. De atunci, compania a intrat în picaj, fără servicii Google, fără aplicații și, de asemenea, fără procesoare proprii. Acum aflăm că Huawei Mate 50 va avea un singur procesor.
După cum știți, problema cu care se confruntă Huawei este că coloana vertebrală a telefoanelor sale, atât procesorul, cât și software-ul, sunt în prezent limitate de dreptul de veto al Statelor Unite, așa că este necesar să aibă ceva inventivitate pentru a merge înainte.
Un Snapdragon 898 foarte special
După cum se știe, telefoanele mobile de ultimă generație ale Huawei au avut întotdeauna procesoare Kirin, dezvoltate chiar de companie și fabricate de TSMC din Taiwan. Dar dreptul de veto a fost extins și la semiconductori, iar lansarea procesoarelor Kirin nu mai este o opțiune. Și problema este că stocul Kirin 9000, cel mai recent procesor high-end dezvoltat de marca chinezească, este deja la minim și nu va mai fi fabricat. Compania a tras cât a putut de acest procesor la cele mai recente telefoane mobile de ultimă generație, dar acest lucru nu va mai fi curând posibil.
De ce nu poți folosi versiunea 5G?
Informațiile care vin acum din China asigură că viitorul vârf de gamă al mărcii va avea un procesor exclusiv Snapdragon 898 cu 4G. Iar problema vine din nou din dreptul de veto al Statelor Unite, deoarece tehnologia care permite să existe această conectivitate în procesoarele Qualcomm este exclusiv nord-americană, deci în Europa nu vom putea cumpăra acele versiuni cu 5G și va trebui să ne mulțumim cu tehnologia 4G.
Huawei Mate 50 ar urma să fie prezentat deja în 2022, în loc să o facă în octombrie, fereastra sa obișnuită. Există posibilitatea ca Huawei să se încline în sfârșit către un procesor MediaTek, poate noul Dimensity 2000 de ultimă generație care este în dezvoltare. Dar în acest moment există multe presupuneri și o certitudine, că dacă alegi un Qualcomm Snapdragon, nu vei putea avea conectivitate 5G. Deci, într-un fel, va continua să fie un telefon unic pe piață, cu această caracteristică particulară. În timp ce Huawei continuă să extindă HarmonyOS la cel mai mare număr posibil de telefoane mobile, în încercarea sa specială de a uita de aplicațiile și serviciile Google.
Aceasta nu este singura noutate de la Huawei. Compania chineză a lansat din nou un telefon mobil în Europa. Și o face după un an în „blank”, ceva neobișnuit pentru cei care au condus la un moment dat topurile vânzărilor. Compania, care și-a văzut vânzările de smartphone-uri scăzând în toată Europa odată cu dreptul de veto al SUA, nu a adus niciun telefon mobil pe piața europeană de la premiera lui Mate 40 în octombrie 2020.
În ceea ce privește dacă speră să recupereze colaborarea cu Google pentru a putea folosi Android-ul și aplicațiile sale, șefii Huawei afirmă că „suntem întotdeauna deschiși să colaborăm cu alte companii. Circumstanțele actuale nu au nicio legătură cu nicio decizie Huawei, așa că rămânem deschiși să vorbim cu oricine dorește să lucreze cu noi.”
Huawei recunoaște că odată cu lansarea lui Nova 9 intenționează să ajungă la generațiile mai tinere, care caută terminale cu design atrăgător și concentrate pe video și fotografie. Terminalul, un mobil premium mid-range, cu procesor Snapdragon 778G 4G și ecran FullHD+, este deja disponibil și în România.
Huawei a avut un an interesant pe piața europeană. A reușit să se remarce prin smartwatch-uri și trackere de fitness, căști, laptopuri, chiar și PC-uri, monitoare și dispozitive smart home. Dar o categorie a lipsit din portofoliul local al companiei în 2021: smartphone-urile. Cu HUAWEI Nova 9, gigantul se asigură că nu a lăsat baltă acest segment, în ciuda dificultăților globale, și livrează un dispozitiv care păstrează esența Huawei, actualizat la cerințele actuale ale pieței.
sursa foto:emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918