Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Hoțul neprins, negustor cinstit: Cum a scăpat de judecată o persoană din Alba, care a furat o pubelă din fața unei case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hoțul neprins, negustor cinstit: Cum a scăpat de judecată o persoană din Alba, care a furat o pubelă din fața unei case

O persoană din județul Alba a scăpat de judecată, după ce a furat o pubelă de gunoi, lăsată în fața unei casei pentru ca deșeurile din interior să fie colectate de firma de salubritate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform actului de sesizare și a declarației persoanei vătămate, reiese faptul că în dimineața zilei de 01.07.2021, înainte de a pleca la serviciu, a scos pubela de gunoi menajer în fața locuinței sale, deoarece în acea zi firma de salubritate urma să colecteze gunoiul menajer.

În jurul orelor 13:30 — 14:00, când persoana vătămată s-a întors de la serviciu, a constatat lipsa pubelei de gunoi, lăsată în fata locuinței, în cursul dimineții.

Persoana vătămată a luat legătura cu o martoră, angajată în cadrul societății de salubritate, pentru a verifica dacă bunul în litigiu nu a fost luat de către angajați din cadrul societății menționate anterior, însă din verificările efectuate de către aceasta din urmă a rezultat că pubela de gunoi nu a fost luată de către angajații societății.

Persoana vătămată a mai declarat faptul că pubela de gunoi a fost achiziționată cu suma de 130 de lei, a solicitat identificarea autorilor și nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

„Având în vedere si timpul scurs de la comiterea faptei, împrejurările concrete de comitere a faptei și urmările produse, poziția procesuală a persoanei vătămate de a nu se constitui parte civilă, ceea ce conduce în mod evident la diminuarea rezonantei sociale a faptei penale, precum lipsa posibilităților de identificare a autorului prin raportare la mijloacele de proba administrate, disproporția vădită între gravitatea urmărilor infracțiunilor și cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal, se consideră că adoptarea unei soluții de renunțare la urmărirea penală este pe deplin justificată și în concordanță cu principiul oportunității procesului penal”, motivează Judecătoria Blaj.

Astfel, instanța a hotărât că „În baza art. 318 alin. 15 C.pr.pen. confirmă renunţarea la urmărirea penală dispusă prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea