Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Horea Timiş: „Niciun spital din Alba nu înregistrează datorii în trei luni consecutive”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul contract-cadru prevede că managerii spitalelor care inregistrează datorii în mai mult de trei luni consecutive vor fi destituiţi. Astfel, directorii unităţilor medicale îşi vor asuma întreaga răspundere pentru gestionarea resurselor financiare. În Alba nu se înregistrează asemenea cazuri, în momentul de faţă.

În cadrul videoconferinţei de ieri, pe care a susţinut-o ministrul sănătăţii cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică, s-au discutat noutăţile pe care le aduce noul contract-cadru. Printre acestea se numără şi o mai mare responsabilizare a managerilor de spitale în privinţa gestionării banilor.

„Managerii de spitale, prin poziţia lor, prin contractul lor, prin relaţia cu Casa de Asigurări, vor avea responsabilitate deplină şi totală pentru felul în care este condus şi administrat spitalul. (…) S-a discutat despre spitalele care au datorii mai mult de trei luni consecutive, iar ministrul sănătăţii a specificat că managerii respectivelor spitale vor pleca”, a declarat Horea Timiş, directorul DSP Alba.

Acesta a mai precizat că în judeţul Alba, din datele pe care le deţine, nu există astfel de cazuri, aşa că managerii unităţilor din Alba nu au motive de îngrijorare în acest moment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea