Rămâi conectat

Politică Administrație

Heliport la Câmpeni, după ce aeronavele aterizează pe terenuri private iar proprietarii au ajuns să vină cu bâta la piloți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autoritățile intenționează să construiască un heliport la Câmpeni, Capitala Munților Apuseni, unde există două spitale, primarul Călin Andreș povestind că proprietarii terenurilor pe care aterizează aeronavele au venit cu bâta la piloți, să-i alunge de pe teren, investiția fiind absolut necesară.

Vicepremierul Paul Stănescu a participat, vineri, la o întâlnire cu primarii din județul Alba, iar apoi a fost întrebat de jurnaliști ce subiecte s-au dezbătut în cadrul întâlnirii.

”Heliportul de la Câmpeni, pentru Munții Apuseni, e o mare problemă pentru că sunt două spitale care deservesc toată zona. E o problemă foarte importantă și ne-am propus împreună să rezolvăm această problemă: heliport la Câmpeni”, a spus Paul Stănescu.

Pe lângă cele două spitale din Câmpeni, orășenesc și de boli cronice, mai este și un spital în Abrud, la circa 15 kilometri.

Primarul din Câmpeni, Călin Andreș, a spus, fiind întrebat de jurnaliști despre construcția heliportului, că cele două spitale mari din oraș asigură toată partea de asistență medicală din Munții Apuseni.

”Toate salvările ajung la Câmpeni cu accidente vasculare cerebrale cu diferite afecțiuni care necesită transport cu un elicopter cu aeronavă SMURD. Am declanșat o procedură de utilitate publică a terenului respectiv prin care am solicitat ajutorul Consiliului Județean Alba, care a dat o hotărâre în 2015, fiind declarată utilitatea publică (n.r. a terenului). Ulterior am făcut un memoriu pe care l-am adresat guvernului actual”, a spus Andreș.

De asemenea, Andreș a spus că speră să existe bani pentru achiziționarea terenului, precizând că lângă el va fi construită și o bază de sport.

”Valoarea terenului se cifrează undeva la 1,7 milioane de lei. Nu e o sumă mare pentru un guvern indiferent cât e el de bogat sau sărac, iar amenajarea terenului pentru ca aeronavele SMURD să poată ateriza acolo, respectiv a bazei sportive, noi le-am cifrat undeva la 5 milioane de lei. Suma aceasta o putem noi suporta pe bugetul din 2019 sau 2020”, a spus Andreș.

El a adăugat că, în cazul în care guvernul achiziționează terenul în acest an, la finalul anului viitor heliportul va fi funcțional.

”Domnul Paul Stănescu a spus că ne va ajuta cu o hotărâre de guvern în cel mai scurt timp pentru că acei coproprietari practic au ajuns la un moment dat să vină cu bâta acolo, la piloți, să-i scoată afară de pe teren. Sunt proprietăți private, iar elicopterele care vin în scopuri de afaceri și cele SMURD aterizează acolo”, a mai spus Andreș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea