Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Heliport în Dealul Piciorului pentru Spitalul… de Urgență Cîmpeni?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Heliport în Dealul Piciorului pentru Spitalul… de Urgență Cîmpeni?

Ec. Dragomir Morcan , directorul Spitalului Orășenesc Cîmpeni, a declarat pentru Ziarul ”Unirea” că unitatea pe care o conduce este într-o permanentă căutare de medici noi, pentru asigurarea serviciilor medicale la care cîmpănarii au dreptul. Recent a fost cooptat în echipă un nou medic heliport-elicopter-smurdinternist, dr. Ciprian Budae și administrația spitalului este în tratative cu un medic chirurg, care ar fi al doilea în schemă și astfel s-ar putea asigura linia de gardă la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul spitalului. ”Suntem, de asemenea, în tratative cu un medic endocrinolog”, adaugă directorul Morcan.

Din păcate, spitalul a pierdut un radiolog, explică Morcan, după ce Curtea de Conturi a găsit ca ilegală modalitatea prin care Primăria Cîmpeni îi achita chiria, iar suma i-a fost imputată doctorului. Aceasta în condițiile în care, acum doi ani, guvernul dădea mână liberă administrațiilor locale în a atrage și plăti medicii de care duc lipsă. ”Trebuie să ne gândim la alte modalități prin care să îi atragem și să îi păstrăm pe medici”, este de părere Morcan.

Pe de altă parte, la Zlatna, în fostul spital, funcționează de doi ani un cabinet de radiologie ale cărui cheltuieli de funcționare și salarizare sunt suportate integral de administrația din Zlatna. ”Legal, cu acte în regulă”, explică Silviu Ponoran, primarul orașului.

Printre planurile de viitor ale directorului Spitalului Orășenesc Cîmpeni, ec. Dragomir Morcan, se regăsesc și două destul de îndrăznețe dar, se știe, dorința este un prim pas spre concretizarea unui lucru. Astfel, directorul Morcan speră ca într-o bună zi să reușească transformarea spitalului din Cîmpeni într-unul de urgență, toate condițiile din zonă și studiile de prefezabilitate indicând oportunitatea acestui lucru. ”Orașul Tîrgu Cărbunești are un spital de urgență, deși este la 24 de km de Tîrgu Jiu, de spitalul județean de urgență de acolo. Dar condițiile au impus acest lucru. Cred că și la Cîmpeni se impune un spital de urgență, ținând cont de distanțele mari și formele de relief greu accesibile până la cele mai apropiate spitale de urgență. În plus, s-ar putea amenaja un heliport în Dealul Piciorului, la Roșia Montană, să nu mai aterizeze elicopterele SMURD-ului pe stadionul din Cîmpeni”, a explicat ec. Dragomir Morcan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea