Guvernul vrea ca toate taxele şi impozitele să se plătească online
Ilan Laufer, Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a declarat miercuri, la Slatina, că Guvernul vrea ca, până la finalul anului următor, toate taxele şi impozitele să se plătească exclusiv online. Acesta a afirmat miercuri, la Slatina, că după decembrie 2018 nu vor mai exista cozi la ghişee, plăţile urmând să fie făcute doar online.
„În luna decembrie a anului 2018, ne dorim să nu mai existe cozi la ghişee. Ne dorim ca toată lumea să poată să-şi achite dările, taxele şi orice fel de altă plată, direct online. În acest sens, cred că aţi şi auzit, vor fi angajaţi de către stat o serie de consultanţi fiscali care vor oferi aceste servicii pentru cei care nu au acces la internet sau nu ştiu să o facă, în mod gratuit. Sunt foarte multe chestii care se întâmplă, în acest moment, cu mediul de afaceri din România, şi din punct de vedere al cadrului de funcţionare, dar şi din punct de vedere al cadrului fiscal”, a afirmat Ilan Laufer, în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurate miercuri, la Slatina.
Reprezentantul Guvernului a mai spus că unul dintre principalele obiective îl reprezintă îmbunătăţirea mediului de afaceri, în România.
„Este foarte important pentru noi să înţelegem, în primul rând, unde ne aflăm astăzi ca şi ţară şi unde vrem să ajungem. Cred că asta este foarte important, mai ales pentru cei care sunt mai tineri. În acest moment, Ministerul pentru Mediul de Afaceri are câteva directive şi bineînţeles că una dintre principalele noastre dorinţe este să îmbunătăţim cadrul de funcţionare a mediului de afaceri în România”, a mai spus Laufer.
Potrivit acestuia, în acest sens, Guvernul deja a adoptat anumite măsuri promise, printre care creşterea plafonului pentru micro-întreprinderi, de la 100.000 la 500.000 euro, impozitul pe cifra de afaceri pentru aceste companii fiind de 1%, începând cu anul 2018. De asemenea, Laufer a mai spus că va fi impozit zero la sută taxe pe dividende, începând cu 1 ianuarie 2018 şi că urmează încă o serie de tăieri de taxe.
„Pe de altă parte, Legea prevenţiei va intra în Parlament, după ce a fost în dezbatere publică. Este o lege care are menirea de a crea un echilibru între organele de control ale statului român şi mediul de afaceri, pe de altă parte”, a mai spus secretarul de stat, Ilan Laufer.
Sursa: zf.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 12 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 16 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 4 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri