Guvernul României amenințat cu proteste în stradă. O federație de la nivel național se opune unor tăieri de sporuri pentru condiții grele și vătămătoare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Amenințări cu proteste la adresa Guvernului Viorica Dăncilă. Președintele Federației Sindicatelor Pro Administrație din România (FSPAR), Silvia Moldovan, a declarat vineri că organizația nu este de acord cu planurile guvernanților de a elimina acordarea sporurilor de 15% pentru condiții grele și vătămătoare de muncă.

„Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România (FSPAR) îşi exprimă profunda nemulţumire şi indignare faţă de informaţiile apărute în mass-media faţă de intenţia Guvernului României de a suspenda/elimina acordarea sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în Legea-cadru nr. 153/2017, pentru lucrătorii din administraţia publică locală şi serviciile publice din subordinea acestora.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Având în vedere că de acest spor beneficiază cu precădere angajaţii din serviciile publice de gospodărie comunală, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite, în deplin acord cu interesele acestora, Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România se opune unui astfel de demers pe care îl consideră nedrept şi discriminatoriu în raport cu celelalte categorii de bugetari exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri”, a arătat, într-un comunicat de presă, Silvia Moldovan.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Potrivit comunicatului, în situaţia în care guvernanţii nu vor ţine cont de doleanţele sindicaliştilor şi vor lua măsuri care vor afecta drepturile şi interesele legitime ale lucrătorilor pe care îi reprezintă, Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România a precizat că va iniţia şi va întreprinde toate demersurile pentru declanşarea acţiunilor de protest.

sursa: dcbusiness.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei