Rămâi conectat

Economie

Guvernul are în vedere reducerea CAS în a doua jumătate a anului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Guvernul are în vedere reducerea contribuţiilor de asigurări sociale în a doua jumătate a anului în curs, a declarat vineri premierul Emil Boc, citat de Agerpres. Reducerea CAS depinde însă de mersul economiei. „În funcţie de evoluţia economiei, guvernul are în vedere reducerea fiscalităţii cu forţa de muncă. Sperăm ca în partea a doua a anului să putem fi în situaţia să încercăm această diminuare a fiscalităţii cu forţa de muncă”. La începutul anului, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, menţiona şi el posibilitatea reducerii CAS începând cu al doilea semestru, afirmând că şi-ar dori ca situaţia financiară a României la mijlocul anului în curs să permită o reducere a contribuţiilor sociale, atât pentru angajator, cât şi pentru angajat: „Nivelul costului forţei de muncă este ridicat în România, dar acest lucru (reducerea contribuţiilor sociale – n.r.) trebuie făcut împreună cu flexibilizarea Codului Muncii. Noi trebuie să studiem posibilitatea reducerii”.
În prezent, pentru veniturile acordate angajaţilor, angajatorul plăteşte contribuţii de sănătate – 5,2%, contribuţie de şomaj – 0,5%, contribuţie de pensie – 20,8%, contribuţie la fondul de garantare a creanţelor salariale – 0,25%, contribuţia pentru asigurări de accidente de muncă şi boli profesionale – 0,15-0,85%, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii medicale – 0,85% şi reţine angajaţilor contribuţie de sănătate – 5,5%, contribuţie de şomaj – 0,5% şi contribuţie de pensie – 10,5%. La acestea se adaugă impozitul pe venit de 16%. (H.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Polo pentru toți – explorează diversitatea tricourilor polo pentru selectarea stilului perfect (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Tricourile polo, emblematice pentru stilul lor versatil care îmbină eleganța casual cu confortul, prezintă o serie de caracteristici de design distincte care le diferențiază de alte articole de îmbrăcăminte și le conferă un loc special în garderoba oricărui iubitor de modă dar și de funcționalitate și confort. Selectarea stilului perfect pentru tricouri polo damă și bărbați […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea