Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Guvernul a adoptat OUG pentru comsarea alegerilor locale cu cele europarlamentare care vor avea loc în data de 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a adoptat OUG pentru comsarea alegerilor locale cu cele europarlamentare care vor avea loc în data de 9 iunie 2024

Guvernul a adoptat OUG pentru comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare, acestea urmând a avea loc pe data de 9 iunie. Alegătorii vor vota în aceeași sală pentru alegerile europarlamentare și locale, cu mențiunea că pot alege să voteze doar la unul dintre cele două tipuri de alegeri.

Secțiile de votare se vor deschide la ora 07.00 și se vor închide la ora 22.00, ceea ce înseamnă că a fost prelungit programul cu o oră. În mod obișnuit, secțiile de votare se închideau la ora 21.00.

Cetățenii care și-au stabilit reședința cu mai puțin de 60 de zile înainte de ziua votării pot vota doar în localitatea de domiciliu.

Citește și: USR vrea sesizarea Comisiei de la Veneția în legătură cu planurile PSD și PNL de comasare a alegerilor

La alegerile locale din 9 iunie, cetățenii care optează să voteze la ambele tipuri de alegeri, vor primi 5 buletine de vot:

1. Buletinul pentru alegerea primarului

2. Buletinul pentru alegerea Consiliului Local

3. Buletinul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean

4. Buletinul pentru alegerea Consiliului Județean

5. Buletinul pentru alegerile europarlamentare.
Câți bani vor primi cei care stau în secțiile de votare

Președinții secțiilor de votare vor primi 330 de/ zi de activitate, ia membrii birourilor electorale 240 de lei/ zi de activitate. În străinătate, președinții secțiilor de votare vor primi 730 de lei/ zi de activitate, în timp ce membrii secțiilor de votare vor primi 660 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european

Unirea Ziarul

Publicat

în

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31(treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate. Din ce în ce mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea