Ziarul Unirea

Guvernatorul Băncii Naționale a României a ieșit la declarații. Ce a precizat Mugur Isărescu în legătură cu rata anuală a inflației și cât vor crește prețurile

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a anunțat astăzi cu cât vor crește prețurile în lunile următoare, ținând cont de rata inflației. Raportul asupra acestui indice a fost făcut public și aduce noi date privind traiectoria economică a țării.

Banca Naţională a României (BNR) a păstrat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,4 pentru finalul anului viitor, a anunţat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflaţiei.

ELIT

BNR estima în mai 2019 o inflaţie de de 3,3% pentru decembrie 2020.

Conform BNR, rata anuală a inflaţiei se va menţine în afara intervalului ţintei centrale şi pe parcursul semestrului II din 2019, sub impactul şocurilor nefavorabile din prima parte a anului curent.

Ulterior, se va plasa pe o traiectorie relativ stabilă, în jumătatea superioară a intervalului ţintei, sub incidenţa epuizării efectelor şocurilor de ofertă din 2019, concomitent cu perspectiva presiunilor inflaţioniste la nivelul inflaţiei de bază.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419