Guvernanţii portocalii – groparii economiei româneşti

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Situaţia economică a României din trimestrul al treilea al anului 2010 nu are nicio legătură cu perioada de refacere prin care trece Europa şi nici vreo tangenţă cu unda de prosperitate a economiei europene, în ansamblu! România este, din păcate, doar sora mai mică a Cenuşăresei Europene – Grecia, la nerealizări în masă, haos legislativ şi, mai ales, fiscal, dar şi la blocaje interminabile, pe toate planurile posibile! În egală măsură, tot România este şi cea mai faimoasă Primadonă a Europei, atunci când vine vorba de măsuri grele de austeritate şi de inovaţii privind implementarea sărăciei pe post de bunăstare promisă prin campanii şi uitată definitiv…
Până şi Guvernatorul Isărescu, din ce în ce mai deranjat de gafele guvernamentale interminabile, transpuse în măsuri de relansare economică de către faimoşii guvernanţi bocieni, a ajuns la concluzia că este foarte necesar ca o dată la două, trei zile să mai tragă câte un semnal de alarmă: „Arieratele (n.r.: restanţe de plată ale statului mai lungi de 90 de zile) sunt una dintre explicaţiile pentru care avem şi recesiune şi inflaţie încă ridicată. Oricum este o problemă majoră a României, pentru că este ca o boală contagioasă care se răspândeşte şi denaturează fondul economiei de piaţă, care este disciplina monetară, fiscală, plăţile la timp. Determină un lanţ de întârzieri de plată mai rele decât deficitele”.
Spre deosebire de economia românească, economiile ţărilor membre ale Uniunii Europene au crescut în acest trimestru, per ansamblu, cu 0,4% faţă de trimestrul al doilea şi cu 2,1% faţă de anul 2009. România a cărei economie rămâne pe minus, alături de cea a Greciei, devine un caz particular. Până şi ţările baltice, considerate oile negre ale Europei la debutul crizei, au avut creştere economică, în cazul Estoniei PIB-ul avansând cu nu mai puţin de 4,7% faţă de al treilea trimestru al anului 2009.
De ce avem noi parte de cele mai proaste rezultate? Motivele sunt evidente, deşi invocarea moştenirii este singurul refren utilizat, dar cântat din ce în ce mai fals! Guvernele domnului Boc nu au făcut până în prezent niciun efort de a debloca financiar economia, ci chiar şi-au dat toată silinţa să încurce şi să destabilizeze absolut tot ceea ce mai avea o oarecare coerenţă sau urmă de vitalitate! În loc să plătească datoriile guvernamentale către firmele private şi să se apuce de investiţii generatoare de locuri de muncă, competenţii şi responsabilii miniştri ai domnului Boc au cheltuit în mod nesăbuit toată visteria aflată la dispoziţie, şi în 2009 şi în 2010, fie pe evenimente aducătoare de voturi şi campanii luxoase, fie pe investiţii aiuritoare, nefolositoare nimănui, în afară de magneticele buzunare portocalii!
Deputat PNL Alba
Teodor Atanasiu

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

alexandru 18 noiembrie 2010 at 9:01

domnule atanasiu, este impropriu spus greaua mostenire pt ca voi nu ati lasat nimic mostenire.in fiecare saptamana apare in ziarul unirea cate un articol platit de dumneata, darzu, roman, albani insotit binenteles de o poza de a voastra.probabil nu ati inteles nimic cand basescu a castigat si al doilea mandat( cu scor zdrobitor in judetul vostru..): nu mai tine prosteala, oamenii nu mai au incredere in voi dar continuati sa faceti politica ieftina.va aduc aminte ( legat de populismele voastre politice) ca in perioada tariceanu ati refuzat sa cresteti salariile profesoriilor desi se votase o lege in acest sens in parlamentul romaniei.ati invocat probleme bugetare,ati cumparat loganuri cu 70.000 euro, ati angajat tot partidul la stat, nu ati lansat nici o mare investitie publica si nici nu ati finalizat niciuna.neavand ce sa ne aratati ca ati facut pt noi va limitati doar la articole goale de continut in care aruncati cu noroi in altii.daca la anul va exista crestere economica asa cum anticipeaza specialistii veti avea probleme serioase la urmatoarele alegeript ca ” portocalii” au realizat cate ceva in comunitatiile pe care le conduc, si asta va conta la alegeri.si tine minte un lucru: nu toata tara e bugetara, sunt destui privati care privesc cu ochi buni masurile de austeritate bugetare, in fond e vorba de impozitele noastre pe care voi le impartiti dupa bunul plac.sunt multi care ar vrea sa vada restructurari adevarate in aparatele publice si voi stiti bine asta.

Comentariile sunt oprite