Rămâi conectat

Actualitate

Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană considera că Victor Ponta se opune creării a peste 3000 de locuri de muncă în Roşia Montană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Grupul de Susţinere respinge poziţia liderului Partidului Social Democrat, Victor Ponta, de a se opune demarării unui proiect industrial atât de important precum este cel de la Roşia Montană.

Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană cuprinde peste 50 de membri, reprezentând organizaţii nonguvernamentale, primarii din judeţele Alba şi Hunedoara, universități cu tradiţie, precum și asociaţii patronale şi organizaţii sindicale reprezentative la nivel regional și naţional.

Victor Ponta a declarat că proiectul minier Roşia Montană trebuie să rămână în continuare blocat, nereuşind să dea argumente convingătoare pentru miile de oameni din zona Munţilor Apuseni care îşi doresc doar dreptul la o viaţă decentă prin relansarea mineritului.

Este surprinzător cum un preşedinte de partid social-democrat se supune mai presus de toate valorilor ecologiei – după cum dumnealui însuşi s-a declarat un “ecologist convins, habotnic” – abandonând valorile tradiţional sociale precum promovarea creării de locuri de muncă.

Invităm toţi politicienii şi în special pe domnul Victor Ponta să se informeze la faţa locului pentru a constata sărăcia şi şomajul care au atins cote inimaginabile şi disperarea localnicilor care, în lipsa mineritului practicat din tata în fiu, nu mai au altă sursă de venit. Situaţia dramatică a locuitorilor din Munţii Apuseni, precum şi cea a tuturor oamenilor din fostele comunităţi miniere, ar trebui să fie adevărată preocupare a unui parlamentar trimis în Parlamentul României să se lupte pentru o viaţă mai bună pentru aceştia.

Constatăm zilele acestea cum investitori importanţi din Ardeal, precum Nokia, decid să părăsească România. Fără investiţii semnificative, ţara nu va putea traversa criză economică severă în care se găseşte. Proiectul Roşia Montană este în măsură să relanseze întreaga industrie minieră din România, fiind o investiţie responsabilă şi solidă, care aduce peste 3000 de locuri de muncă atât de necesare în zonă. Invităm politicienii şi factorii de decizie să se gândească la viitorul oamenilor şi la posibilitatea unei vieţi mai bune prin realizarea marilor proiecte industriale care aşteaptă să fie demarate.

Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană:

            Eugen Furdui – Primarul localităţii Roşia Montană
Ion Popescu – Preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale “Meridian”
Tiberiu Andrioaiei – Directorul general al Patronatului Societăţilor din Construcţii
Prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu – Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea