Gruia Bumbu – singurul reprezentant al României la înfiinţarea ENAM
Gruia Bumbu a reprezentat România la Adunarea Constitutivă a Reţelei Europene a Asociaţiilor Americane Alumni (European Network of American Alumni Association – ENAM) care a avut loc la Roma, Italia, la începutul lunii decembrie. ENAM este o organizaţie care are ca membri fondatori organizaţii naţionale, accesul în această structură fiind permis exclusiv membrilor care au fost sau sunt beneficiari ai diferitelor programe susţinute de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Sub titlul „Who is Who – Indentity in a changing world”, reprezentanţi din 30 de state din Europa şi Asia au semnat, în data de 1 decembrie 2011, prima declaraţie de constituire a ENAM şi au luat act de statutul noii organizaţii europene.
Preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Bumbu, singurul român care a luat parte la înfiinţarea noii reţele, a declarat în acest context: „Sunt onorat că am luat parte la constituirea acestei organizaţii. ENAM va fi o unitate permanentă de coordonare a Asociaţiilor Americane Alumni stabilită în Europa. Aceasta va promova toate programele de schimb cultural desfăşurate cu state în care funcţionează ambasade americane, deci şi cu România. Este un pas important pentru că ENAM prin intermediul organizaţiilor sale membre proiectează şi implementează proiecte şi iniţiative, cum ar fi conferinţe, seminarii, workshop-uri, premii, campanii de informare, produse editoriale. De asemenea, ENAM sprijină crearea de noi asociaţii Alumni”
ÎNCEPUTURI FESTIVE. ENAM în cooperare cu Amerigo, programul italian de schimb cultural al Asociaţiilor Alumni au organizat conferinţa de lansare a reţelei la Roma, în intervalul 1-2 decembrie, momentul cheie fiind adunarea constitutivă a membrilor fondatori şi semnarea declaraţiei de constituire a ENAM. În partea introductivă au luat cuvântul preşedintele Amerigo, Antonio Amendola, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Italia, David H. Thorne, vicepreşedintele camerei inferioare a parlamentului italian, Rosy Bindi, precum şi preşedintele emerit al Curţii Constituţionale din Italia, Giovanni Maria Flick. Acestă sesiune de discuţii a fost moderată de un reputat jurnalist de la Corriere della Sera, Luigi Ippolito. Cea de a doua sesiune a găzduit o dezbatere pe tema „Towards a new concept of identity” la care au participat o serie de personalităţi din mediul academic european şi american.
La finalul celor 30 de zile dedicate finalizării procedurilor de înregistrare legală ENAM va funcţiona ca o organizaţie nonguvernamentală conform legislaţiei din Italia având sediul la Roma, în Ambasada Statelor Unite din Italia. Scopul principal al noii organizaţii independente, acreditate, este promovarea înţelegerii mutuale şi a relaţiilor transatlantice.
lALEGERI ÎN DESFĂŞURARE. ENAM va avea trei structuri de organizare: adunarea generală, consiliul director şi secretariatul general. Prima adunare generală a fost organizată de un comitet coordonator temporar format din Massimo Cugusi (Ameringo, Italia), Katarina Kohen, (Think Big Team Serbia) şi Jeyhun Karamov (AAA Azerbaijan). În această perioadă comitetul temporar desfăşoară un proces de selecţie din candidaturile depuse de către organizaţiile membre din care vor fi alese şapte personalităţi care vor compune consiliul director. Preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Bumbu, şi-a depus candidatura pentru un post în Consiliul Director al ENAM. „Acest proces de alegeri este foarte important, pentru că membrii consiliului director vor fi selectaţi după expertiza şi experienţa lor profesională, indiferent de naţionalitate, pentru o perioadă de doi ani. Aceşti primi doi ani vor fi cruciali în dezvoltarea şi consolidarea reţelei, precum şi în coordonarea activităţii asociaţiilor Alumni americane cu cele din Europa şi Asia”, a explicat Gruia Bumbu.
Alegerile se vor desfăşura timp de două săptămâni, iar la începutul lunii ianuarie va fi anunţată componenţa consiliului director şi această structură va deveni operaţională. Preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Bumbu, a fost invitat să participe la conferinţa de lansare ENAM după ce în 2007 a absolvit cursul „Managing Diversity in a Multi-Ethnic Society” în cadrul Programului International Visitor Leadership, desfăşurat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.
Biroul de presă al Asociaţiei Pakiv România
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba