Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Greva profesorilor din România: Poate fi înghețat Anul Școlar 2022-2023 din cauza grevei?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Greva profesorilor din România: Poate fi înghețat Anul Școlar din cauza grevei?

Vorbind despre efectele grevei care se desfășoară în aceste zile în învăţământ, Laviniu Lăcustă, liderul sindicatului profesorilor din judeţul Iaş, susţine că nu se pune problema îngheţării anului şcolar, dar că există riscul perturbării datelor la care vor avea loc examenele naţionale.

Laviniu Lăcustă a declarat, miercuri, la finalul mitingului profesorilor de la Iaşi, la care au participat peste 2.500 de persoane, că este greu de spus ce se va întâmpla cu examenele naţionale, el precizând că mingea este la Guvern.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Este greu de spus care va fi situaţia cu examenele naţionale. Nu ne-am dorit să blocăm nimic, mingea este la guvernul României. Mediile sunt încheiate, nu se pune problema îngheţării anului şcolar, în schimb se poate pune problema perturbării datelor la care se vor da examenele la gimnaziu şi la liceu. Cuţitul ne-a ajuns la os. Îi transmit domnului premier că dacă nu va trece imediat la negocieri există riscul să perturbăm examenele. Ce vină au copii?”, a afirmat liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, Laviniu Lăcustă.

Peste 2.500 de sindicalişti din învăţământul preuniversitar ieşean au protestat miercuri timp de două ore în centrul oraşului. Profesorii s-au adunat în faţa Prefecturii, după care au pornit în marş pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Manifestanţii au scandat „Vrem respect!” şi „Fără educaţie moare orice naţie!”. Protestul s-a încheiat fără incidente, dar circulaţia prin centrul Iaşiului a fost afectată timp de câteva ore.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii

Bogdan Ilea

Publicat

în

8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat, în 1859, ziua de 8 mai drept Ziua mondială a Crucii Roșii. Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie s-a născut la inițiativa unui om de afaceri elvețian, Henry Dunant (1828-1910), în 1859, după una dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea