Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

UPDATE| GREVA de la CFR afectează circulația feroviară: 19 trenuri au fost anulate pentru că locomotivele nu pot intra în revizie. Precizări de la conducerea deviziei de locomotive a CFR Călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
GREVA de la CFR afectează circulația feroviară: 19 trenuri au fost anulate pentru că locomotivele nu pot intra în revizie

Greva angajaților Societății Reparațiilor de Locomotive, perturbă serios circulația trenurilor, CFR Călători fiind nevoită să anuleze 19 trenuri, deoarece nu are suficiente locomotive. Protocolul prevede ca locomotivele să intre în revizie odată la trei zile, iar din cauza grevei aceste revizii nu se mai fac.

În această dimineață au intrat în grevă în jur de 1300 de persoane, de angajați ai SCLR. Vorbim de proteste în depourile Iași, Suceva, Cluj, Timișoara, Arad, Pitești, București, Ploiești, Galați și Brașov.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă locomotivele care nu trec la aceste revizii, practic locomotivele nu pot fi scoase pe teren, e ilegal. Ca prim efect au fsot anulate cele 19 trenuri. Rutele unde sunt anulări: nu mai circulă trenul Suceava Nord-Pașcani, Buzău-București Nord și câteva trenuri pe zona Galați, Buzău și Roșiori.

sursa: antena3.ro

UPDATE: Circa 1400 de angajaţi din totalul de 1500 ai companiei de reparaţii şi revizii locomotive SCRL au declanşat un protest la nivel naţional, cerând un nou contract de mentenanţă cu CFR Călători şi recuperarea unor drepturi băneşti de 12 milioane lei, a afirmat, joi, pentru News.ro, directorul general al SCRL – divizia de reparaţii şi revizii locomotive a CFR Călători, Cristian Coconaşu, care speră ca negocierile purtate în prezent cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situaţiei.

Toate cele 24 de puncte de lucru la nivel naţional ale companiei şi-au încetat activitatea, potrivit directorului. Potrivit informaţiilor apărute în presă, mai multe trenuri ar fi anulate din cauza grevei.

”Angajaţii au de recuperat drepturi băneşti de circa 12 milioane lei. Datoriile către ANAF ale SCRL sunt de circa 126 milioane lei. Compania nu a primit toţi banii cuveniţi din contractele încheiate în trecut cu CFR”, a explicat Coconaşu.

El speră ca negocierile purtate cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situaţiei.

”Ultimul contract a expirat în 31 decembrie 2019, iar acum lucrăm în baza unei convenţii. Negociem în prezent cu CFR pentru a încheia un nou contract de mentenanţă”, a spus Coconaşu.

El a mai spus că există şi presiuni venite din partea CFR Călători, făcute asupra angajaţilor.

”Există acţiuni de intimidare din partea CFR Călători. Oameni au fost predaţi în 2002 către SCRL, acum compania îi vrea înapoi”, a explicat directorul general.

CFR Călători estimează pierderi de 354,5 milioane lei în 2019 şi venituri totale de 2,27 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat în Monitorul Oficial.

sursa: stiripesurse.ro

UPDATE: Conflictul de la CFR SCRL a fost stins, anunță Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă. La solicitarea ministrului Lucian Bode, astăzi, 16 ianuarie 2020, a avut loc întâlnirea managementului CFR Călători cu reprezentanții salariaților Societății de Reparaţii „CFR SCRL Braşov” S.A. În urma discuțiilor, activitatea CFR SCRL a fost reluată, potrivit ministerului.

sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea