Greșeli grave în manualele de limba română și matematică: Copiii învață că 12 este mai mare decât 16/ ”Castelul medieval aveau o arhitectură”

Un nou manual cu probleme, dintre cele publicate de editura Ministerului Educației. Din manualul de „Matematică și explorarea mediului” pentru clasa I, elevii învață că numărul 12 este mai mare decât 16.

Această greșeală este la pagina 25 a manualului de „Matematică și explorarea mediului”, publicat de Editura Didactică și Pedagogică, sub autorii Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu.

ELIT

Inițial, informația este prezentată corect, cu simbolul de mai mic aferent. Însă, eroarea apare atunci când este reluată informația: „Citim: 12 este mai mare decât 16”.

Nici manualul de Limba şi literatura română de clasa a VI-a nu a scăpat de greşeli gramaticale! În paginile cărţii se găsesc dezacorduri și greşeli de punctuaţie.

Mihail David - 2020

O greșeală majoră este acordul greșit între subiect şi predicat. Vedem scris „Castelul medieval aveau o arhitectură”, în loc de „Castelul medieval avea o arhitectură”.

Un alt dezacord apare într-o altă povestioară: „O familie obişnuită… se abat puţin de la drum şi se trezesc în mijlocul unei poveşti”.

Mai mult, se observă o inconsecvenţă în ceea ce priveşte scrierea numelor unor opere literare. Uneori, autorii le scriu folosind ghilimelele, alteori folosind textul italic. Apar şi puncte după anumite cuvinte, chiar dacă ele nu simbolizează încheierea propoziţiei.

Autorii au uitat şi de articolul hotărât în cazul cuvântului „contraargument” – scris greșit „contra-argument” – şi au avut dificultăţi la despărţirea în silabe a cuvântului „problemă”.

Sursa Digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...