Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Grădinița nr. 1 Cugir și-a câstigat „Dreptul la toalete” alături de alte 25 de unități de învățământ din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grădinița nr. 1 Cugir și-a câstigat „Dreptul la toalete” alături de alte 25 de unități de învățământ din România

București, 26 iulie 2021. Zeci de mii de elevi din România au beneficiat în ultimii ani de condiții de igienă mai bune în unitățile în care învață, datorită programului „Domestos susține igiena în școli”, inițiat de Domestos și Crucea Roșie Română. Campania a ajuns la cea de-a șasea etapă, în cadrul căreia 25 de unități de învățământ din 19 județe vor primi produse de igienă indispensabile pentru menținerea curățeniei și igienizării toaletelor.

Cele 25 de unități de învățământ selectate în această etapă sunt din județele Alba, Arad, Brașov, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Timiș, Vâlcea, Vaslui. Lista completă poate fi găsită pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicată campaniei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La nivelul judetului Alba a fost declarata castigatoare Gradinita cu program normal nr. 1 Cugir.

În același timp, a fost selectată o nouă unitate școlară pentru a i se construi un grup sanitar, astfel încât copiii să aibă acces la condiții igienice demne de secolul în care trăim, în toalete dotate corespunzător normelor sanitare. Grădinița cu program normal Nr. 1, din sat Slobozia Blăneasa, Comuna Negrilești, județul Galați, va beneficia de reconstrucția totală a toaletei, aflată în prezent în curte, într-o stare avansată de degradare. Colectivul actual numără 20 de preșcolari, însă dezvoltarea localității face ca acesta să fie în continuă creștere.
„Susținem în continuare cu ardoare igiena în școli, pe care o considerăm esențială în orice situație și absolut vitală în contextul pandemiei pe care o trăim. Orice copil merită să aibă acces la toalete decente la școală sau grădiniță, pe care să le folosească fără teamă și fără riscul de a se îmbolnăvi. Faptul că România este deficitară la capitolul igienă și departe de normalitatea la care tânjim, ne motivează să fim perseverenți și să luptăm alături de partenerii noștri pentru siguranța celor mici. Fiecare toaletă modernă și curată este o realizare de care ne bucurăm și un pas către un viitor sigur pentru elevii din țara noastră”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

„Nicio unitate de învățământ nu ar trebui să se afle în imposibilitatea de a asigura copiilor condițiile minime necesare unei dezvoltări sănătoase, iar lipsa toaletelor igienice în școli și grădinițe este un semnal de alarmă care ar trebui să ne unească pe toți într-un demers comun, pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normalității”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române, partener principal în campanie.
Igiena nu este un lux, ci un drept elementar
Atunci când vine vorba de banalul mers la toaletă, în România mii de copii sunt nevoiți să facă față zi de zi condițiilor precare de igienă pe care le oferă grupurile sanitare din unitățile lor de învățământ, care uneori


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea