Rămâi conectat

Actualitate

Godină, despre Berbeceanu: Eu am fost șicanat de șefi și mi s-a închis pagina de Facebook. Un fel de caca maca pe lângă ce i s-a întâmplat dumnealui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițistul Marian Godină știa că Traian Berbeceanu scrie cartea „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, a scris, luni, polițistul, pe Facebook. Mai mult, fostul șef al BCCO îi trimitea fragmente din aceasta pentru a-și da cu părerea.   

”L-am cunoscut pe Traian Berbeceanu la Deva, când mi s-a oferit onoarea de a-i înmâna diploma galei „Premianții fără premii”. Mă simțeam prost și îmi era rușine de dumnealui pentru că lumea ne compara. Nu suntem de comparat. Eu am fost șicanat de niște șefi și mi s-a închis pagina de Facebook. Un fel de caca maca pe lângă ce i s-a întâmplat dumnealui.
I-au luat unii libertatea. A fost arestat, umilit, pus la încercări extrem de grele, dar nu s-a lăsat doborât și a ieșit cu capul sus din asta.
Eu sunt un subofițer de circulație căruia îi tremură izmenele iarna în intersecție, dumnealui e ofițer la BCCO. Mai dau și eu de hoți și așa ziși interlopi, dar el are de-a face mereu cu spețe pe care eu le văd doar în filme.
Nu am îndrăznit niciodată să îl intreb prin ce a trecut, dar mi-a trecut prin cap să îi propun să scrie o carte însă mi-a fost rușine să îi zic.
Într-o zi m-a sunat și mi-a spus ce vrea să facă.
Eram entuziasmat ca un copil. Nu numai că se hotărâse să scrie o carte, dar era deja pe terminate. Am fost mândru de mine că un om ca el a avut atâta incredere în mine incât mi-a zis că îmi va trimite capitol cu capitol, pe măsură ce le va scrie, ca să îmi dau cu părerea. Nu mi-am dat cu nicio părere pentru că nu am vrut să îi schimb în niciun fel stilul și trebuia să rămână autentic. Oricum nu aș fi avut ce să îi reproșez. Nu știu dacă scria capitolele noaptea, dar știu că dimineața mă trezeam cu un capitol nou și abia așteptam să îl citesc la cafea. Dacă ați citit „Flash-uri din sens opus”, pot spune că după cartea lui Traian Berbeceanu, a mea va trece la pitici. Acolo sunt lucruri cu adevărat tari care m-au ținut cu sufletul la gură și, pe măsură ce citeam, imaginația mă ajuta să vizionez cel mai bun film polițist pe care l-am văzut vreodată.
Felicitări, Traian Berbeceanu.
P.S. Vă zic acum ce nu mi-a plăcut la carte: nu îmi place să citesc cărți electronice, așa că abia aștept cartea în format tipărit.
Fragmente din cartea „Radiografia unei mârșăvii judiciare” le găsiți la Traian Berbeceanu pe pagină. Vă las link în primul comentariu.
Lectură placută!”, a scris Marian Godină.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea