Rămâi conectat

Actualitate

Gicu Grozav titular în partida Olanda – România, din preliminariile Campionatului Mondial

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La fel ca Budapesta, în remiza cu Ungaria, albaiulianul Gicu Grozav a fost folosit titular în prima reprezentativă,  în meciul de la Amsterdam Olanda – România, scor 4-0 (1-0), o umilinţă pentru „tricolori”, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2014. Fotbalistul originar din Cetatea Marii Uniri a fost înlocuit în minutul 68 de Mutu.

Ca de fiecare dată în actuala campania de calificare pentru Rio, antrenorul Victor Piţurcă l-a inclus în primul unsprezece tricolor pe atacantul Petrolului Ploieşti. Fotbalistul lansat în fotbalul mare de Unirea Alba Iulia, echipă retrasă din Liga a 2-a, are 6 partide oficiale în preliminarii şi un gol, cel al victoriei de la Istanbul.

*Doar 0-4! Iar nu i-au ieşit zarurile lui Piţi, …

„Portocala mecanică” a zdrobit reprezentativa „tricoloră” graţie golurilor înscrise de Van der Vaart (12) şi Van Persie (56, 65 – penalty), Lens (90), parcă fără să forţeze. România a fost pradă, din nou unui selecţioner care a şocat iarăşi cu formula de start, prestaţia Naţionalei fiind la limita dezamăgirii, a penibilului. Olanda s-a impus la pas, în faţa unei echipe limitate, chinuite, ce a suferit un aspru eşec. Când încasezi 8 goluri de la liderul cu maximum de puncte, aduni un singur punct din deplasările de la Budapesta şi Amsterdam, şi te faci de râs ca şi calitatea jocului, este clar că România nu are faţă şi antrenor pentru Mondiale! Dar poate în Brazilia o să ajungă Naşu şi Mitică. O merită din plin, după cele două decenii de când îşi bat joc de fotbalul românesc!

*Noroc cu remiza de la Istanbul

În contextul remizei de la Istanbul, dintre Turcia şi Ungaria, scor 1-1, România mai deţine şanse să acceadă la barajul pentru Brazilia, însă o aşteaptă o toamnă fierbinte, cu cele două meciuri din septembrie, de la Bucureşti, adevărate finale, cu Ungaria şi Turcia.

Clasamentul grupei D
1. Olanda 6 6 0 0 20-2 18
2. Ungaria 6 3 2 1 13-8 11
3. România 6 3 1 2 10-10 10
4. Turcia 6 2 1 3 7-7 7
5. Estonia 6 2 0 4 3-9 6
6. Andorra 6 0 0 6 0-17 0
Astăzi se joacă: Estonia – Andorra 2-0, Turcia – Ungaria 1-1

Programul grupei (6 septembrie): Estonia – Olanda, România – Ungaria, Turcia – Andorra

Sursa foto: Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea