Rămâi conectat

Actualitate

Ghinion pentru țara noastră: Inflația scade în UE și crește în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ghinion pentru țara noastră: Inflația scade în UE și crește în România

Inflația la nivelul UE a scăzut în noiembrie pentru prima oară în ultimele 17 luni, datorită scăderii prețurilor la energie, conform Eurostat.

Potrivit cifrelor publicate de Eurostat, rata inflației în UE a scăzut de la 11,5% în octombrie la 11,1% în noiembrie. În rândul statelor membre, inflația a variat de la 6,7% în Spania, 7.1% în Franța și 7,2% în Malta la 21,4% în Estonia și Lituania și 23,1% în Ungaria.

România se numără printre cele 8 state membre ale Uniunii Europene în care inflația a continuat să crească. Indicele a urcat în cazul țării noastre de la 13,5 la 14,6%, arată statistica europeană, în timp ce Institutul Național de Statistică a anunțat zilele trecute o rată anuală a inflației chiar mai mare în noiembrie, de 16,8%.

Comparativ cu octombrie, mai arată Eurostat, rata anuală a inflației a rămas stabilă în trei țări și a scăzut în 16 state membre.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări MAJORE in 2024 la asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări MAJORE in asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează in perioada urmatoare Șoferii se pregătesc de schimbări semnificative în sistemul bonus-malus începând cu anul 2024, conform unor anunțuri recente ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Această modificare va avea un impact major asupra costurilor polițelor RCA, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare