Ghid de recomandări de bune practici pentru instrumentarea dosarelor de daună auto RCA și CASCO, aprobat de ASF
Ghidul privind recomandări de bune practici pentru instrumentarea dosarelor de daună auto RCA și CASCO în vederea protejării drepturilor consumatorilor de servicii și produse de asigurare a fost aprobat de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară, în ședința de miercuri.
Potrivit documentului, ghidul va fi publicat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 30 de zile și va face obiectul unui comunicat transmis separat.
Totodată, s-a decis analiza, în premieră, a perioadei de dezdăunare (despăgubire — n.r.) și soluționare a dosarelor de daună deschise la asigurători în semestrul II 2015, în baza polițelor de asigurare obligatorie auto RCA. ”Consiliul ASF a hotărât introducerea raportărilor trimestriale și integrarea analizei în Raportul de piață trimestrial/semestrial. Dezdăunarea este obiectivul principal de supraveghere privind apărarea drepturilor asiguraților, potrivit legii”, se mai precizează în comunicatul Autorității.
Tot în ședința de miercuri, Consiliul ASF a mai decis, printre altele, sancționarea unui număr de 25 brokeri de asigurare/reasigurare care nu au respectat prevederile legale privind transmiterea raportărilor periodice la Autoritatea de Supraveghere Financiară și majorarea capitalului social al AXA Life Insurance S.A. cu suma de 20,49 milioane de lei de la 74,7 milioane de lei la 95,22 milioane de lei.
Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare nebancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru alimente 2025: Schimbări în Programul „Sprijin pentru România” în acest an. Ce ajutoare se mai acordă pentru persoanele vulnerabile
Vouchere pentru alimente 2025: Schimbări în Programul „Sprijin pentru România” în acest an. Ce ajutoare se mai acordă pentru persoanele vulnerabile Programul „Sprijin pentru România” continuă şi în anul 2025, însă în cu totul alte condiţii faţă de anii anteriori. Concret, dacă până acum se acordau câte 250 de lei o dată la două luni, […]
PENSII 2025: Ce este „stagiu complet de cotizare” şi de ce contează atât de mult pentru pensie
PENSII 2025: Ce este „stagiu complet de cotizare” şi de ce contează atât de mult pentru pensie Pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, nu este suficient ca românii să împlinească o anumită vârstă. La fel de important este să îndeplinească condiția esențială numită ”stagiu complet de cotizare”. Acest concept joacă un rol […]
De ce recomandă economistul Radu Georgescu să se stea departe de imobiliare: ”În următorii ani vom vedea scăderi cu 50% la prețurile apartamentelor”
De ce recomandă economistul Radu Georgescu să se stea departe de imobiliare: ”În următorii ani vom vedea scăderi cu 50% la prețurile apartamentelor” Economistul Radu Georgescu a explicat într-o postare în mediul online de ce nu este momentul de a investi în imobiliare și cum va fi posibil ca în următorii ani să vedem scăderi […]