Gheorghe Feneşer : „ Cred că pregătirea elevilor pentru a forma o forţă de muncă realmente calificată este necesară şi oportună”
Prefectul Gheorghe Feneşer a avut recent o întâlnire cu trei dintre cele mai mari societăţi din Alba care se ocupă cu prelucrarea lemnului, cu scopul de a stabili măsuri concrete pentru formarea, la nivelul judeţului, a unei forţe de muncă specializate în domeniu, de care societăţile au nevoie pentru a-şi eficientiza activitatea.
La discuţia cu reprezentanţii Holzindustrie, Kronospan şi Savini Due, prefectul Gheorghe Feneşer a dorit în primul rând să afle opinia acestora cu privire la oportunitatea înfiinţării a 2 clase profesionale, în cadrul cărora elevii să se poată specializa în domeniul industriei lemnului, iar ulterior să fie angajaţi la societăţile de profil. Replica reprezentanţilor companiilor, participanţi la discuţie, a fost unanimă, în condiţiile în care forţa de muncă specializată lipseşte în prezent, iar nevoia de personal calificat este o problemă, pentru a cărei soluţionare, societăţile şi-au exprimat dorinţa de a investi în formarea viitorilor angajaţi.
De precizat faptul că, anterior discuţiei, prefectul judeţului Alba a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba să menţioneze în ce măsură înfiinţarea celor 2 clase profesionale este posibilă şi în contextul în care proiectul este unul cât se poate de viabil, au fost puse la punct şi alte detalii referitoare la condiţiile de şcolarizare. Concret, societăţile de profil sunt dispuse să le ofere elevilor burse de studiu în valoare de 200 lei/lună/elev, să le asigure rechizitele de care au nevoie pe parcursul anului şcolar şi să le pună la dispoziţie secţiile de producţie pentru desfăşurarea stagiilor de practică. În acest fel, elevii ar urma să fie familiarizaţi cu procedeele tehnologice, echipamentele, dar şi cu mediul de lucru în care ar urma să-şi desfăşoare activitatea după terminarea studiilor.
„Am convingerea că acest proiect va fi benefic, atât pentru cei care îşi doresc siguranţa locului de muncă, într-un domeniu în care, din nefericire, resursele umane pregătite corespunzător lipsesc, cât şi pentru societăţile comerciale ce activează pe raza judeţului şi care, în prezent, au probleme în recrutarea unei forţe de muncă stabile şi calificate. Cred că pregătirea elevilor pentru a forma o forţă de muncă realmente specializată este necesară şi oportună. În acest context, am primit asigurări din partea întreprinzătorilor că, pe lângă sprijinul care constă în bursele lunare şi punerea la dispoziţie a rechizitelor, intenţionează să găsească şi soluţiile necesare pentru a le asigura elevilor masa zilnică. Scopul final este acela de a le oferi acestor elevi, după terminarea studiilor, certitudinea că vor avea un loc de muncă sigur şi motivant” a precizat prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 53 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii