Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Germania oferă tichete pentru benzină, reduceri la transportul public și bonusuri cetățenilor: Măsuri de sprijin pentru populație în contextul creșterii prețurilor energiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Germania oferă tichete pentru benzină, reduceri la transportul public și bonusuri cetățenilor: Măsuri de sprijin pentru populație în contextul creșterii prețurilor energiei

Coaliția aflată la guvernare în Germania a anunțat joi, 24 martie, măsuri de sprijin pentru populație în contextul creşterii masive a preţurilor energiei, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a declarat că volumul planificatelor măsuri ar trebui să fie similar cu primul pachet de facilităţi fiscale convenit luna trecută, evaluat la 16 miliarde de euro.

”Coaliţia crede că noi, poporul şi economia, trebuie să ne protejăm pe termen scurt şi pentru o perioadă limitată în faţa acestor creşteri enorme de preţuri”, a afirmat Lindner.

Conform acordului, angajaţii care plătesc impozit pe venit vor primi o singură dată o despăgubire pentru preţul energiei de 300 de euro, ca supliment la salariile lor. În plus, familiile vor primi o singură dată un bonus de 100 de euro per copil, suma fiind dublă la familiile cu venituri scăzute.

Preţul biletelor la transportul public va fi redus la nouă euro pe lună, timp de trei luni. Taxa pe combustibil va fi redusă la rata minimă din Europa timp de trei luni, ceea ce, susţine Lindner, ar trebui să reducă preţurile la pompă cu 0,30 euro la benzină şi cu 0,14 euro la motorină.

Carsten Brzeski, economist-şef la ING, susţine că măsurile reprezintă un start bun, dar nu vor fi suficiente pentru a absorbi impactul preţurilor ridicate deoarece nu includ măsuri pentru sprijinirea companiilor.

De asemenea, coaliţia a anunţat măsuri pentru reducerea dependenţei Germaniei de gazele ruseşti şi pentru scăderea consumului de energie, prin majorarea condurilor pentru construirea de clădiri eficiente energetic.

Costul măsurilor va fi acoperit printr-un buget suplimentar pentru acest an, care va fi prezentat în aprilie.

Preţurile de vânzare cu amănuntul la benzină şi motorină a atins săptămâna trecută maxime istorice în multe ţări din lume după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a creat noi tensiuni pe piaţa petrolului.

Marți, 22 martie, și președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că ia în calcul emiterea unor tichete de masă pentru a ajuta familiile cu venituri medii şi mici care se confruntă cu sumpirea alimentelor, accelerată de războiul din Ucraina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Premieră națională la Rîmetea, în Alba: Tehnologia Gravity Industries Jet Suit testată de DSU pentru structurile Salvamont din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premieră națională la Rîmetea, în Alba: Tehnologia Gravity Industries Jet Suit testată de DSU pentru structurile Salvamont din România Premieră națională la Rîmetea, în Alba: Tehnologia Gravity Industries Jet Suit a fost testată de DSU pentru structurile Salvamont din România. Exercițiu a avut loc luni, 20 mai 2024, la Baza Salvamont de la Rîmetea, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea