Rămâi conectat

Curier Județean

Garajele de pe o stradă din Alba Iulia urmează să fie demolate. Vor fi construite cel puțin 48 de locuri de parcare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Garajele de pe o stradă din Alba Iulia urmează să fie demolate. Vor fi construite cel puțin 48 de locuri de parcare

Garajele de pe strada Arieșului din Alba Iulia urmează a fi desființate, în locul acestora fiind construite alte cel puțin 48 de locuri de parcare.

„Precizări legate de demolarea unor garaje din Alba Iulia și realizarea de noi locuri de parcare

Exact acum o lună vă vorbeam despre avansul lucrărilor pentru amenajarea noilor locuri de parcare construite în locul garajelor (demolate) de pe strada Nicolae Bălcescu. Și, așa cum am anunțat anterior, într-o altă zonă din oraș, garajele de pe strada Arieșului sunt în atenția noastră. Aici, situația juridică e diferită, dar scopul demersurilor noastre rămâne același: refuncționalizarea zonei pentru ca, în final, să avem mai multe locuri de parcare, într-un cadru modern și în folosul albaiulienilor.

Astfel, în contextul construirii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16, pe amplasamentul clădirii Cantină din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa, zona garajelor în discuție a devenit o zonă de interes public local, atât pentru necesitatea organizării unui acces secundar din strada Arieșului în incinta în care va fi noua Grădiniță, cât și pentru amenajarea unor parcări publice și rezidențiale. În prezent, în acest spațiu sunt construite un număr de 36 de garaje, cu arhitectură diferită, fără a exista o concepție unitară asupra amenajării lor. Important este că, prin reamenajarea zonei, se pot obține minim 48 de locuri de parcare.

Reamintesc faptul că, în ședința ordinară, din 30 martie 2022, a Consiliului Local Alba Iulia, vor fi dezbătute și, sperăm, aprobate nu mai puțin de 29 de proiecte de hotărâre privind declararea de interes public a unor terenuri din Alba Iulia. Este modul nostru de a arăta determinare în direcția în care am făcut deja pași importanți: CÂT MAI MULTE LOCURI DE PARCARE PENTRU ALBAIULIENI!
Desigur, vor fi persoane și nemulțumite că își vor pierde garajele (în unele cazuri, doar spații insalubre de depozitare), dar trebuie să înțelegem, cu toții, că binele comunității trebuie să primeze în fața binelui individual. Așadar, garajele vechi vor fi demolate, iar Primăria, în baza unui raport de evaluare, îi va despăgubi pe proprietarii garajelor demolate.

Ceea ce contează, cel mai mult, e că Alba Iulia este „casa” fiecărui albaiulian. Iar administrația locală pune, mai presus de orice, interesul legitim al cetățenilor!”, a transmis Emil Popescu, viceprimarul Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea