„Gânduri închinate mamei – Portretul mamei în literatura română”. Elevi de la Şcoala „Axente Sever” Aiud au adus un omagiu celei mai dragi fiinţe din lume
Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” Aiud, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, a organizat, miercuri, 4 martie, evenimentul „Gânduri închinate mamei – portretul mamei în literatura română”. A fost un moment emoționant, în care elevii selecționați din partea Școlii Gimnaziale „Axente Sever”, coordonați de prof. Ilea Melita, prof. Iepure Iulia și bibliotecar Horvath Kinga, au adus un omagiu mamei, prin cântec, recitări sau expuneri proprii.
Programul a început cu grupul vocal, format din 6 eleve din clasa a VII-a C, de la Casa de Copii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, care au cântat și încântat cu melodia „Să știi măicuța mea…”, urmate de prezentarea referatului: „Chipul mamei în opere literare” de eleva Bianca Moldovan, clasa a VII-a A. Eleva Diana Oltean din clasa a V-a A a recitat poezia „Am o mamă minunată”, după care a urmat o compunere sensibilă despre „Mama”, a elevului Alexandru Oltean din clasa a VI-a A. Poezia „Dorul mamei” de Vasile Alecsandri a fost recitată de eleva Antonia Fleşer, clasa a VI-a A, iar eleva Teodora Popa, înzestrată cu o voce minunată, a cântat melodia „Pentru tine, mama mea”. Programul a continuat cu poezia „Mama” de George Coşbuc, recitată de elevul Claudiu Bogdan din clasa a VII-a A, iar la final, cele 6 eleve, care au început această frumoasă evocare a chipului Mamei, au cântat melodia: „De-ar știi, o mamă…”
Toți elevii au fost răsplătiți cu aplauze, iar din partea Bibliotecii Municipale „Liviu Rebreanu” au primit diplome, cărți și dulciuri. Cu mari emoții, elevii prezenți au dăruit fiecărei bibliotecare câte o mică amintire, iar din partea primarului municipiului Aiud – Mihai Horațiu Josan, domnișoarele, doamnele profesoare și bibliotecarele, au primit flori.
Tuturor doamnelor profesoare şi mamelor acestor minunaţi copii: LA MULȚI ANI!
Sunteți așteptați la Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” să admirați expoziția tematică: „8 Martie – Ziua Internațională a Femeii”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]