GALERIE FOTO: La Alba Iulia a avut loc prima ședința de constituire a “Clubului de Copoi Ardelenesc din Romania”
Sâmbătă, 1 martie 2014, o dată aleasă anume ca un simbol al renașterii naturii și într-un loc ales încărcat de istorie și tradiții, municipiul Alba Iulia, la inițiativa Asociației ”COPARD” şi sub sloganul ei ”Junctis Viribus”, a avut loc prima ședința de constituire a “Clubului de Copoi Ardelenesc din Romania”.
Mânați de aceleași speranțe și uniți de aceleași pasiuni, vânătoarea și dragostea pentru Copoiul Ardelenesc, 25 de vânători din 12 județe din Romania (Alba, Arad, Bistrița, Brașov, Caraş Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Sibiu, Timiș), s-au întâlnit în sala de ședințe oferita de către Primăria municipiului Alba Iulia. Discuțiile s-au desfășurat nu lipsite de tensiuni și orgolii, pe alocuri, căci aşa cum spune vorba din bătrâni,”întotdeauna zice ca nu poți, cel căruia ii este tema ca vei reuși”. După orele de discuții se afirma, în mod clar și cu unanimitate de voturi, ca denumirea clubului sa includă în mod categoric sintaxa “din Romania”, aşa dar, numele va fi de acum încolo ”Clubul de Copoi Ardelenesc din Romania” și vor fi făcute toate demersurile pentru obținerea aprobărilor necesare. Tot cu unanimitate se hotărăște ca viitorul sediu sa fie în Alba Iulia, ca o recunoaștere a tradițiilor în creșterea copoilor intre vânătorii din județul nostru, dar și în semn de apreciere a sprijinului acordat de către forurile locale, Asociația Chinologica Alba și Consiliul Județean Alba, în mod special.
După discutarea și a altor puncte în ceea ce privește organizarea, se statutează idea unui Club cu identitate proprie care alături și împreună cu ACHR, membra FCI sa facă toate eforturile, tot ce este necesar pentru păstrarea și dezvoltarea acestei superbe rase de câini de vânătoare, iar alături de AGVPS sau alte organizații responsabile cu vânătoarea în Romania, sa-și aducă contribuția la păstrarea și înfrumusețarea acestei nobile pasiuni care este vânătoarea și creșterea câinilor pentru vânătoare,a Copoiului Ardelenesc ,în cazul nostru. Se stabilește următoarea întâlnire care va avea loc tot în Alba Iulia pe data de 22 martie când se vor depune actele necesare la notar.
După încheierea ședinței toți vânătorii care au venit însoțiți de către copoii lor, copii sau soții, au făcut un tur pentru a admira frumoasa cetate, pentru a fotografia sau a se lăsa fotografiați de către trecători și turiștii aflați atunci prin Cetate. Ospitalitatea ardeleneasca a fost la înălțime și de data asta iar masa oferita tuturor prietenilor veniți din toată țara de către Matieș Cosmin a încântat atât papilele gustative cât și inima și ochiul prin splendida atmosfera a restaurantului Pub 13 din Şanţurile Cetăţii.
Sperăm, aşa cum spuneam la început, ca ziua de mărțișor sa fie de bun augur pentru Clubul de Copoi Ardelenesc din Romania.
[nggallery id=1213]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată”
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată” Zi neagră în lumea muzicală din România. Marius Bațu, un artist deosebit cu o voce minunată, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice. Anunțul decesului a fost făcut de Nicu Alifantis. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii