Rămâi conectat

Curier Județean

GALERIE FOTO: Judeţul Alba a obţinut 3 premii la Festivalul Naţional „Cu MASCĂ şi fără MASCĂ”. Vezi premiile acordate

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul National cu MASCA fara MASCA143Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 15.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia a avut  loc cea de-a treia ediţie a Festivalului-concurs naţional “Cu MASCĂ şi fără MASCĂ”, dedicat persoanelor cu deficienţe de auz. 18 concurenţi de la 9 filiale ale Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani,  au urcat pe scena Casei de Cultură, pentru a-şi demonstra abilităţile şi creativitatea în cadrul a două probe: de prezentare a măştilor şi a unui număr de pantomimă. Cea mai frumoasă mască prezentată în cadrul concursului a fost a Mariei Nicolici, de la filiala Oradea, iar cel mai bun număr de pantomimă a fost declarat al grupului „Bătaia pentru comoară”, de la filiala Bucureşti. Judeţul Alba deşi nu a reuşit să ocupe vreun loc I, a obţinut 3 premii.

 Concurenţi din Craiova, Sibiu, Braşov, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Oradea, Cluj, Maramureş dar şi din judeţul nostru au oferit publicului Festivalul National cu MASCA fara MASCA137spectator mai bine de 3 ore de spectacol. În cadrul primei probe, concurenţii au dat dovadă de multă inovaţie şi creativitate, prezentând câteva costumaţii dintre cele mai pompoase. Măşti precum „Sultanul arab”, „Vrăjitoarea rea şi urâtă”, „Fără cap, cu mască”, „Piratul”, „Crăiasa Zăpezii”, „Beţivul” sau „Frumoasa Veneţiană”, au fost doar câteva dintre cele prezentate.La cea de-a două probă, participanţii au trebuit să-şi demonstreze talentul artistic, într-un număr de pantomimă. Şi aici, concurenţii au surprins publicul prezent dovedind că au şi foarte mult talent artistic. Au fost prezentate următoarele numere de pantomimă: „Marinarii” (Sighet), „Ţiganii” (Sibiu), „Tanga la bar” (Cluj), „Avarul”(Alba), „Familia Adams” (Craiova), „Bătaie pentru comoară” (Bucureşti), „Vrăjitorul din OZ” (Rm. Vâlcea), „Primitorii” (Braşov) şi „Clovnii” (Alba).

 De asemenea, între probe au avut loc momente artistice oferite de elevii de la Clubul de Dans Sportiv „Dance to Sunrise” din Alba Iulia, antrenor  Vlad Vasile, de  dansatori de la Casa de Copii „Riţa Gărgăriţa” şi de Laura de la Filiala ANSR Alba.

 Iată şi premiile acordate de juriu:

 Proba I

Locul I – Maria Nicolici, Oradea

Locul II – Kătălina Molnar,  Alba

Locul III – Ferdinand Muscolu,  Braşov

 Proba II

Locul I – Grupul „Bătaia pentru comoară”, Bucureşti

Locul II – Grupul „Clovnii”, Alba

Locul III – „Avarul”, Alba

 Juriul a fost format din Mihail Grecu, preşedintele ANSR România, Festivalul National cu MASCA fara MASCA127Pentruţa Pop, referent Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Ana Todoran, vicepreşedintele Asociaţiei de Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba, Ovidiu Olea, actor în trupa de teatru Skepsis şi  Loredana Lascu, reprezentant al DGASPC Alba.

 Concursul Naţional “Cu MASCĂ şi fără MASCĂ” a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Asociaţia Naţională a Surzilor – Filiala Alba. Cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional „Cu MASCĂ şi fără Mască” va avea loc anul viitor la Sighet.

 Felicitări tuturor participanţilor şi îndeosebi premiaţilor! A fost un spectacol minunat!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea