GALERIE FOTO Alba Iulia: Numai preparate tradiţionale româneşti atestate la Târgul de florii. Vezi ce produse au apreciat Hava şi Dumitrel
Prima ediţie a Târgului Naţional de Produse Tradiţionale şi Ecologice organizat la Alba Iulia şi-a deschis vineri porţile. 27 de producători din Alba, Maramureş, Sălaj, Arad, Mureş, Braşov au venit la Alba Iulia cu cele mai renumite bucate româneşti atestate: pâine de Sântimbru, miere de Blaj, cozonaci, plăcinte şi prăjituri ţărăneşti de la Sebeş, ţuica de Lupşa păstrată în sticle conţinând sculpturi din lemn, prune umplute cu nuci şi miere cu chimen de la Sălaj, dulceaţă de trandafiri de la Ucea (Braşov), şuncă de la Nădlac (Arad), murături de Satu Mare, caş în coajă de brad de la Fundata (Braşov), plăcinte cu vişine şi mac, sirop de trandafiri de la Braşov.
Un stand special este cel cu ouă încondeiate din Bucovina, al artistei populare Vasilena Darie, venită la târgul de la Alba Iulia tocmai din Bucovina de Nord, de la Vama.
„Acest târg este un bun prilej de plimbare, târguire şi degustare din cele mai renumite produse tradiţionale româneşti iar preţurile sunt de producător”, a spus Adina Moise, reprezentantă a Asociaţiei „Alba Transilvania”. Organizator al târgului este Asociaţia „Alba Transilvania”, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Standurile sunt amenajate în Parcul Cetate, în zona fântânii cinetice, iar târgul va rămâne deschis până duminică, la ora 16.00.
Alături de albaiulieni veniţi la deschiderea evenimentului în număr mare, încurajaţi de vremea frumoasă, nici politicienii locali n-au ratat momentul. Primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel au degustat şi apreciat foarte mult ţuica de Lupşa dar şi modul de ambalare a acesteia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Oameni şi locuri
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]